Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Девойките на Спартак 96 се класираха за финалите на Републиканското

PostHeaderIcon Девойките на Спартак 96 се класираха за финалите на Републиканското

Новини - Волейбол
Девойките младша възраст на Спартак 96 спечелиха турнира на зона Плевен и се класираха за финалите на Републиканското първенство по волейбол. В зоналния турнир, който се състоя през тази седмица в нашия град плевенчанки постигнаха три победи и по този начин спечелиха първото място и правото да участват на финалите.
В зоната на Спартак 96 участие взеха и тимовете на Пирин (Разлог), Бдин Вида (Видин) и Локомотив 1929 (София).
Още първия двубой на нашите волейболистки в крайна сметка се оказа и най-решаващ за крайното класиране. В него Спартак 96 успяха да измъкнат героично 3:2 срещу Бдин Вида, след като губеха с 0:2. Първите два гейма бяха за гостенките от Видин - 23:25 и 17:25. В следващите три гейма спартаковки се представиха отлично и обърнаха мача в своя полза след 25:23, 28:26 и 15:10 в тайбрека.
В следващите си две срещи плевенските момичета разнищиха другите два тима в групата, като ги биха с по 3:0. Първо сразиха Пирин (Разлог) след 25:15, 25:18 и 25:18, а след това биха и Локомотив след 25:9, 25:19 и 25:21 в отделните части.
Така девойките на Спартак 96 окупираха първото място с пълен актив от точки, пред Бдин Вида, Пирин и Локомотив.
От останалите три зони право за участие във финалите придобиха още отборите на ЦСКА (София), Левски Волей (София) и Марица (Пловдив). Те спечелиха другите три зонални турнира, които се проведоха съответно в Етрополе, Казанлък и Шумен.
По регламент за девойки младша от зоните директно се класира само първият отбор. Тимовете, заели втора позиция продължават борбата за достигане до финалите в турнир „на вторите”, а четирите отбори на трето място от зоните - в турнир „на третите” . Съставите заели последното четвърто място отпадат от по-нататъшната борба.

Добавено в: Събота, 12 Май 2012 14:11

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.