Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Ясни са съперниците на младите плевенски волейболистки за началото на новия сезон

PostHeaderIcon Ясни са съперниците на младите плевенски волейболистки за началото на новия сезон

Новини - Волейбол
Станаха ясни отборите съперници на младите плевенски волейболистки от Спартак 1996 за началото на новия сезон. Жребият определи девойките старша възраст на клуба да попаднат в една група с тимовете на Бдин (Видин), Ботев (Враца), Раковски (Севлиево) и Импулс (Долна Оряховица), съобщава Радио Плевен. Първият турнир в групата ще се състои в Горна Оряховица на 28 и 29 ноември, като плевенчанки ще играят срещата си от първия кръг на 28-ми от 14.00 часа в местната зала. Наставникът на Спартак 1996 Марияна Костова коментира, че изборът на тази зала е направен, тъй като в железничарския град предлагат много добри условия за игра и помещението е добре отоплено.

Вторият турнир ще се проведе на 5 и 6 декември в Севлиево. През пролетта мачовете на девойките старша възраст ще бъдат срещу същите съперници. Марияна Костова все още не може да направи окончателната селекция на състава, тъй като от тима са напуснали две от централните блокировачки - Мария Кривошийска и Дария Георгиева. Двете млади надежди вече са състезателки на казанлъшкия Багира.

Така в старшата възраст останаха само три волейболистки - Николета Паунова, Теодора Софизъмчева и Белослава Гойчева. По този начин треньорката на плевенчанки е принудена да използва момичетата от младшата възраст в мачовете на по-големите.

От Радио Плевен припомнят още веднъж предупреждението на Марияна Костова, която заедно с колежката си Виолета Антонова нееднократно са изтъквали неблагоприятните условия за трениране и провеждане на мачове в зала "Спартак" и липсата на средства за развитието на този спорт. Това са причините за напускането на Плевен от перспективни млади волейболистки и включването им в противникови отбори.


Добавено в: Петък, 23 Октомври 2015 08:17

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.