Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Локомотив (Червен бряг) спечели националната титла по волейбол за момчета

PostHeaderIcon Локомотив (Червен бряг) спечели националната титла по волейбол за момчета

Новини - Волейбол
Волейболен клуб Локомотив (Червен бряг) спечели националната титла при момчетата до 12 години. Малките червенобрежки волейболисти грабнаха трофея на провелите се на 18 и 19 май в София финали на Държавното първенство в тази възрастова група. Преди да стигнат до финалната осмица възпитаниците на Росица Василева станаха победители в Регионалния турнир по мини волейбол, който се състоя на 14 и 15 май в Червен бряг. Домакините от ВК Локомотив показаха изключително висока класа и не допуснаха нито една загуба, губейки във всичките си изиграни срещи само един гейм, като съвсем заслужено спечелиха първото място в турнира. В крайното класиране, непосредствено след отбора от Червен бряг, се нареди тимът на Изгрев (Ябланица), трети бяха волейболистите на Ботев (Луковит), а четвърти - Тетевен Волей. По регламент, първите четири отбора получиха право да продължат участието си в Държавните финали в столицата.

В София червенобрежката волейболна гарнитура направи още по-голям фурор, като с лекота надигра всичките си съперници. След убедителни победи и в трите срещи в групите, срещу  ВК Септември с 2:1 гейма, срещу ВК ЦСКА с 2:0 и служебна победа над отказалия се да играе отбор на Тетевен Волей, момчетата от Червен бряг стигнаха до финала. Там те тотално надиграха своя опонент, отбора-първенец от груба "Б" - Ботев (Луковит). Особено любопитен бе разгромът над луковиждени във втория гейм, завършил при резултат 25:7. Така червенобрежкият тим отново триумфира победно, завоювайки титлата на България.

Купата и златните медали на тима от Червен бряг връчи изпълнителният директор на волейболен клуб ЦСКА, Александър Попов, който поздрави за отличното представяне и треньора на състава - Росица Василева.

"Доволна съм от представянето на моите момчета, затова не мога да отлича с играта никого, всички бяха на висота. Волейболът е отборна игра, ние сме екип от победители и го доказахме", сподели наставникът на ВК Локомотив, Росица Василева. Тя не скри радостта си от факта, че след награждаването всички те са получили похвали от много изявени спортни деятели и представители на волейболната федерация.

Крайно класиране:
  1. Локомотив (Червен бряг)
  2. Ботев (Луковит)
  3. ЦСКА (София)
  4. Изгрев (Ябланица)
  5. Божур Волей (София)
  6. Септември (София)
  7. Тетевен Волей
  8. Славия (София)


Добавено в: Петък, 22 Май 2015 10:20

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.