Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Волейболистките на Спартак 1996 пропускат финалите след две поражения на турнира в Плевен

PostHeaderIcon Волейболистките на Спартак 1996 пропускат финалите след две поражения на турнира в Плевен

Новини - Волейбол
Девойките старша възраст на Спартак 1996 останаха извън финалната осмица на Държавното първенство по волейбол. Момичетата на Марияна Костова претърпяха две поражения и спечелиха само една среща на квалификационния турнир в група 2, който се проведе на 25 и 26 април в зала "Спартак" в Плевен. В събота младите плевенски волейболистки започнаха добре надпреварата, като победиха с 3:2 гейма връстничките си от Добруджа 07 (Добрич). В другата среща от първия турнирен ден Славия се наложи убедително над Хебър (Пазарджик) с 3:0.

През втория ден плевенчанки трябваше да изиграят още два двубоя. В първия си мач Спартак 1996 отстъпи с 1:3 от пазарджиклийки, след което бяха победени и от Славия с категоричното 0:3. Така плевенският тим завърши на трета позиция в групата, като по този начин отпадна от по-нататъшно участие в националния шампионат. Софийският отбор стана победител в турнира, като спечели и двубоя си с Добруджа с 3:0. Втори остана тимът от Пазарджик, надиграл с 3:0 добричлийки.

Славия се класира за следващия етап, като заедно с победителите от другите две квалификационни групи - софийските Звезди 94 (група 1) и Локомотив 1929-Нидо (група 3), ще оформят допълнителен турнир, от който първите два тима ще придобият право за участие във финалите.

След турнира в Плевен наставникът на Спартак 1996 Марияна Костова определи представянето на плевенчанки като добро, тъй като сред тях имаше само две състезателки в старшата възраст. Останалите участнички в отбора бяха подрастващи и състезателки младша възраст. Въпреки отпадането, треньорката на плевенския тим каза за Радио Плевен, че участието в мачовете е било ползотворно, тъй като е дало възможност на волейболистките да натрупат опит за следващите изпитания.


Добавено в: Понеделник, 27 Април 2015 13:25

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.