Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Старшата на Спартак 1996 продължава на зонални финали след три победи на турнир в Плевен

PostHeaderIcon Старшата на Спартак 1996 продължава на зонални финали след три победи на турнир в Плевен

Новини - Волейбол
Девойките старша възраст на Спартак 1996 спечелиха първото място в група 6 на Държавното първенство по волейбол. Това стана факт, след проведения на 31 март и 1 април турнир в зала "Спартак" в Плевен. В него плевенските волейболистки затвърдиха хегемонията си в групата, след като извоюваха нови три победи. Момичетата на Марияна Костова се справиха последователно с тимовете на Етрополе, Ботев (Враца) и Царевец-19 (Велико Търново). Така след шест спечелени мача Спартак 1996 завърши на първо място в крайното класиране с актив от 18 точки, следван от Етрополе с 12, Ботев с 6 и Царевец - без точка.

Първото място в групата ще даде възможност на плевенчанки да участват в зоналните финали, на които Плевен отново ще бъде домакин. Те ще се състоят на 25 и 26 април в зала "Спартак" и след тяхното приключване ще станат ясни отборите, които ще придобият правото да участват в националните финали за девойки (старша възраст).

В първия си мач на турнира в Плевен волейболистките ни се изправиха срещу тима на Етрополе. Гостенките затрудниха Спартак 1996 единствено във втория гейм, когато поради временно отпускане плевечанки загубиха с 22:25 точки. Но след това се мобилизираха и убедително спечелиха последните два гейма с 25:17 и 25:19. В другата среща от първия кръг врачанки се наложиха над Царевец с 3:0 гейма.

През втория ден на турнира всеки отбор изигра по два мача, като Спартак 1996 победи убедително с по 3:0 Ботев и Царевец, а тимът на Етрополе също записа два чисти успеха с по 3:0 над същите съперници. Така, след като през изминалия уикенд във Враца девойките (младша възраст) на плевенския волейболен тим взеха квота за зоналните финали, сега това сториха и техните по-големи съотборнички.

Източник: Радио Плевен


Добавено в: Четвъртък, 02 Април 2015 15:47

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.