Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Виолета Антонова: Нужни са поне 4 000 лева на месец, за да имаме женски волейболен отбор

PostHeaderIcon Виолета Антонова: Нужни са поне 4 000 лева на месец, за да имаме женски волейболен отбор

Новини - Волейбол
Както Плевенспорт писа по-рано, през този сезон плевенският волейболен клуб Спартак 1996 няма да има женски отбор. Наставникът на тима Виолета Антонова сподели пред радио "Плевен" какви са основните причини за отказа от участие в Националната волейболна лига за жени. Волейболната специалистка е категорична, че не може да се прави женски волейболен отбор без пари. Само за месец един тим има нужда поне от 4 хиляди лева, а такива средства за тази година няма. Освен това, затруднения ще се появят и с настъпването на по-ниски температури, защото в зала "Спартак" ще се налага да се тренира при неподходящи условия - една от причините за поява на травми при волейболистките.

Ранното смрачаване през есенните месеци ще изисква тренировките да се провеждат на осветление, което допълнително ще натовари и без това незавидното финансово положение на волейболистите, сподели Кръстьо Лабешки, треньор на девойките старша възраст.

И още един проблем, за който спомена Виолета Антонова - през тази година разпределението на програмата при учениците от Спортното училище е направена така, че не е възможно провеждането на двуразови тренировки и момичета от различни възрастови групи "пренаселват" волейболната зала. В късните следобедни часове обикновено се събират трийсетина волейболистки и по думите на Виолета Антонова е невъзможно да се работи с толкова много деца.

Антонова каза още, че вероятно началото на турнирите при девойките старша възраст ще бъде в края на октомври, но това ще стане ясно към средата на месеца.

Източник: радио "Плевен"


Добавено в: Петък, 03 Октомври 2014 12:07

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.