Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Виолета Антонова: Няма смисъл да травмираме психически с очаквани загуби волейболистките ни

PostHeaderIcon Виолета Антонова: Няма смисъл да травмираме психически с очаквани загуби волейболистките ни

Новини - Волейбол
В началото на тази седмица стана ясно, че женският тим на Спартак 1996 (Плевен) няма да вземе участие в започващото през есента първенство на НВЛ при дамите. Ето какъв е коментарът по въпроса на старши треньора на отбора Виолета Антонова, която сподели своето становище пред плевенския вестник "Посредник". "Това е решението, до което стигнахме след обстоен и задълбочен анализ на ситуацията в нашия клуб. Не правим трагедии от него. Причината отборът за жени да преустанови участие е, че на този етап състезателките ни не са готови да участват в първенство за жени. Момичетата имат потенциал, но тепърва са във възраст девойки", заявява Антонова.

"Просто няма смисъл да ги травмираме психически с очаквани загуби от доста по-подготвени и комплектовани съперници, както беше през миналия сезон. Нужно им е време, без да конкретизирам колко, за да израснат във всички аспекти и едва тогава ще се завърнем в първенството на жените. Сега провеждаме лагер. Тепърва ще селектираме отборите при девойките и момичетата. Паралелно с това ще определим и кои ще са треньорите на четирите формации", коментира още досегашният наставник на отбора.

Припомняме, че през сезон 2014/2015 г. клубът от Плевен ще участва в националните надпревари на подрастващите с формации за момичета до 13 г., момичета до 15 г., както и за девойки младша и старша възраст. От Спартак 1996 заявяват, че е възможно още за сезон 2015/2016 г. плевенският тим да се завърне в шампионата на жените.

Източник: "Посредник"


Добавено в: Събота, 06 Септември 2014 10:25

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.