Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Очаквано: Женският тим на Спартак 1996 няма да играе в новото първенство

PostHeaderIcon Очаквано: Женският тим на Спартак 1996 няма да играе в новото първенство

Новини - Волейбол
Женският волейболен отбор на Спартак 1996 (Плевен) няма да участва в новото държавно първенство, което ще започне през есента, пише Спортал. Причината, е че клубът няма да има женски тим през новия сезон. Тази новина е по-скоро очаквана, като се има предвид, че през последния шампионат възпитаничките на Виолета Антонова не успяха да запишат нито една победа и завършиха на последното място в подреждането. По традиция селекцията на плевенският тим се извършва почти изцяло от попълнения от местното спортно училище. През последните няколко сезона женският отбор бе съставен от девойки.

През миналия шампионат на жените Спартак 1996 участваше предимно с 15-17-годишни девойки. Крехката възраст бе основната причина за незадоволителното представяне на тима, както в Националната волейболна лига, така и в турнира за Купата на България. Сега ръководството на клуба е взело решение съставът за жени да преустанови дейност, като от това не се правят трагедии.

Ще се даде време на момичетата да израснат и едва тогава да се включат в надпреварата на жените. Възможно е това да се случи още през сезон 2015/2016 година. През идния сезон Спартак 1996 ще участва в първенствата на подрастващите с 4 отбора - девойки старша и младша възраст, момичета до 13 години и 15 години.

Източник: sportal.bg


Добавено в: Вторник, 02 Септември 2014 15:33

Неделя,
 3 Декември 2023 г.


Template created by TechLine.de.