Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Спартак 1996 отпадна драматично от Държавното първенство по волейбол за момичета

PostHeaderIcon Спартак 1996 отпадна драматично от Държавното първенство по волейбол за момичета

Новини - Волейбол
Момичетата до 15 години на Спартак 1996 останаха аут от финалите на Държавното първенство по волейбол. Това стана ясно след изиграването на зоналния турнир в група "В" от шампионата, чийто домакин на 22 и 23 април беше град Плевен. В зала "Спартак" се срещнаха тимовете на домакините, Левски Волей (София), Марица (Пловдив) и Раковски (Димитровград). Именно срещата срещу димитровградчанки се оказа решителна за по-нататъшното участие на младите плевенски волейболистки в първенството. Преди това и двата отбора загубиха своите двубои от Левски и Марица с по 0:3 гейма. Така се оказа, че прекият сблъсък между Спартак 1996 и Раковски ще определи кой ще завърши на заветното трето място, даващо право за участие в допълнителни баражи за класиране на финалите. За съжаление след драматичен мач момичетата на старши-треньора Мариана Костова загубиха с 2:3 и отпаднаха.

Плевенчанки започнаха не по най-добрия начин срещата, като отстъпиха в първите два гейма с 23:25 и 14:25. В следващите две части, обаче нашите момичета се върнаха в мача, като успяха да изравнят след успех в третия и четвъртия гейм с 25:23 и 25:18. Така, вече предвкусвайки пълния обрат волейболистките на Спартак 1996 започнаха петата решителна част с много хъс, но в крайна сметка гостенките от Димитровград измъкнаха гейма с 16:14, а от там и двубоя с 3:2.

В първите си два мача домакините паднаха с по 0:3 гейма от Левски Волей и Марица. По-равностойно плевенчанки играха срещу "сините", като отделните части завършиха 16:25, 6:25 и 18:25 за софиянки. Срещу "жълтите" от Пловдив момичетата ни едва се добраха до спечелването на 12 точки и то чак в третия гейм, като в първите два Спартак 1996 стигнаха само съответно до 9 и 7 точки.

Победител в турнира стана тимът на Марица с три победи и 9 точки, като пловдивчанки дори не загубиха нито един гейм. Втори останаха Левски Волей с актив от 6 точки, трети с 2 финишираха Раковски (Димитровград), а Спартак 1996 е последен само с една спечелена точка. Първите два отбора в класирането в групата се класират директно за финалния турнир, а третият придобива право на участие в допълнителни квалификации между третите тимове от шестте предварителни зонови групи.


Добавено в: Четвъртък, 24 Април 2014 08:10

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.