Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Спартак 1996 с очаквана тригеймова загуба в първия четвъртфинал срещу Марица

PostHeaderIcon Спартак 1996 с очаквана тригеймова загуба в първия четвъртфинал срещу Марица

Новини - Волейбол
Волейболистките на Спартак 1996 очаквано загубиха от Марица (Пловдив) първия четвъртфинален плейоф от Държавното първенство. Момичетата на Виолета Антонова бяха разгромени за пореден път през този сезон с 0:3 гейма и почти сигурно ще приключат своето участие в Националната волейболна лига след визитата си след два дни за ответния двубой в Града под тепетата. В днешната среща плевенчанки не успяха да направят повече от 16 точки в нито един от трите гейма, като дори в последната част на мача спартаковки стигнаха само до 10 точки. През цялата среща отборът на Марица надиграваше напълно домакините, като със силните си начални удари правеше защитата на Спартак безпомощна. Пловдивчанки направиха цели 16 аса, като над всички беше капитанката им Диана Малинова, която вкара успешно 5 сервиса.

Първият гейм започна сравнително равностойно, като първата техническа пауза дойде при 4:8 за Марица. Постепенно "жълтите" започнаха да трупат точка след точка, като поведоха с 22:12. До края гейма се доигра и пловдивчанки го взеха с 25:16.

Втората част вървеше добре за Спартак, но само до 4:6, след което маричанки отново вкараха силния си сервис и резултата логично скочи на 21:13 в тяхна полза в средата на гейма. В следващите минути двата отбора си размениха по-няколко точки, за да приключи играта и в този гейм при 25:16 за гостите.

В третия гейм началото беше повече от лошо за плевенските волейболистки, като първото прекъсване беше при 6-точкова разлика за Марица - 2:8. Пловдивчанки продължиха да мачкат своите съпернички, като до края на частта им позволиха да направят само 10 точки за крайното 10:25 и 0:3 гейма.

От плевенския отбор най-добре се представи Стела Горанова, която записа 10 точки, Симона Занова се отчете с 6, а Юлия Бонева добави 5 успешни атаки. Топ-реализатор в мача стана пловдивчанката Силвана Чаушева, която завърши с 12 точки, а Диана Малинова приключи двубоя с 9.

Вторият четвърфинален мач между двата отбора ще се състои на 14 март от 17.00 часа в Пловдив, като арена на срещата ще бъде залата на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски". При втора победа за Марица те ще продължат в полуфиналите, а Спартак 1996 ще напуснат първенството.


Добавено в: Сряда, 12 Март 2014 18:09

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.