Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Девойките на Спартак 1996 (Плевен) продължават напред след две победи на турнира в Шумен

PostHeaderIcon Девойките на Спартак 1996 (Плевен) продължават напред след две победи на турнира в Шумен

Новини - Волейбол
Девойките старша възраст на Спартак 1996 извоюваха две много важни победи по пътя към финалите на Държавното първенство на провелия се от 27 до 29 януари турнир в град Шумен. Водените от Виолета Антонова млади плевенски волейболистки спечелиха първото място във втория турнир в подгрупа "А" на пета група от националния шампионат. Плевенчанки постигнаха две победи в шуменската зала "Младост" с по 3:1 гейма срещу домакините от ЙЕБ Шумен 05 и Дунав (Русе) и по този начин продължават в следващата фаза. Тимът на домакините записа успех над Дунав с 3:1 гейма и също подпечата визите си за финалната четворка в пета група.

Съставите от Плевен и този на домакините откриха турнира в Шумен. В първите два гейма плевенчанки не дадоха шанс на съперничките си и ги спечелиха напълно логично - 25:16 и 25:21. В третия обаче състава на ЙЕБ върна интригата след като надделя убедително с 25:14. Четвъртата част се оказа решителна, като развоят й вървеше точка за точка, като никой от двата тима не успя да се откъсне в резултата. В крайна сметка Спартак 1996 спечели много трудно с 26:24.

Във втория си двубой плевенският отбор се наложи с ново 3:1, този път над Дунав (Русе). Успехът, не дойде толкова лесно колкото се очакваше. Русенки взеха първия гейм с 25:23, като бяха на крачка от победата и във втория, но в крайна сметка плевенските момичета показаха воля и упоритост и изкопчиха частта с 29:27. Третият гейм отново беше спечелен от Спартак с 25:23, а в четвъртия възпитаничките на Виолета Антонова се справиха по-лесно с волейболистките на Дунав, като затвориха частта с 25:18, а от там и мача с 3:1 гейма.

В последния, по-скоро протоколен, двубой от турнира в Шумен домакините надвиха отбора от Русе с 3:1 (23:25, 25:19, 25:17, 25:17). След тази победа ЙЕБ Шумен 05 оглавиха крайното класиране в групата след изиграните два турнира с актив от 8 точки, колкото има и Спартак 1996, но плевенчанки са с по-лошо геймово съотношение. Последен с 2 точки остана отборът на Дунав (Русе), който отпада от по-нататъшно участие в Държавното първенство.

Припомняме, че Централна и Североизточна България през този сезон при девойките старша възраст е разделена на две подгрупи. Първите 2 отбора от всяка предварителна група оформят финална четворка. Първият в класирането отива директно на републиканските финали, а вторият и третият добиват право за поправителен на допълнителни квалификации.

В подгрупа "Б" на пета група все още предстои вторият турнир. Той ще се проведе между 2 и 6 февруари в град Добрич. След неговото изиграване ще станат ясни другите два отбора, които ще мерят сили с тимовете от Плевен и Шумен в борба за квотите за финалите. След първия турнир води отборът на Добруджа 07 (Добрич) със 7 точки, пред Бултекст 2003 (Варна) - с 6, Перун (Варна) с 5 и Феникс 09 (Шумен) без спечелена точка.


Добавено в: Четвъртък, 30 Януари 2014 11:50

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.