Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Без Спартак 1996 в женския турнир за Купата на България през този сезон

PostHeaderIcon Без Спартак 1996 в женския турнир за Купата на България през този сезон

Новини - Волейбол
В неделя, 8 декември в столичната зала "Христо Ботев" ще започне турнирът за Купата на България по волейбол за жени. Надпреварата ще продължи до 12 декември, когато ще стане ясен носителят на трофея през този сезон. От Българската федерация по волейбол дойде новината, че в турнира ще вземат участие шест тима, а не седем. Причината е, че отборът на Спартак 1996 отказва да участва в спора за отличието, като основния мотив на плевенския клуб е наличието на много контузени волейболистки в състава. Ето какво каза по този повод пред вестник "Посредник" старши-треньорът на тима Виолета Антонова: „Знаете, че през настоящия сезон нашият състав е изграден предимно от ученички. Разполагам с 12 състезателки. 3 от тях са контузени. Турнирът започва на 8 декември и до тогава те няма да са възстановени."

"Няма да рискувам здравето на децата, допускайки ги да играят с травми. Това е причината да се откажем от участие за Купата на България. Имаме талантливи състезателки и ще е грехота да ги съсипем, като ги караме да играят с контузии. През януари ни предстоят важни срещи от първенствата за жени и девойки старша възраст. Надявам се дотогава момичетата да са възстановени напълно и да участват в тях“, коментира наставничката.

Иначе шестте отбора, които ще си оспорват трофея са разделени на две групи, във всяка от които ще се изправят по веднъж всеки срещу всеки. В Група "А" са съставите на Марица (Пловдив), Казанлък Волей (Казанлък) и Славия-СУ (София), а в Група "Б" - Левски (София), ЦСКА (София) и ЕПУ (Перник).

Първите два отбора от всяка група ще се класират за полуфиналите на кръст, които ще се проведат на 11 декември. Големият финал за Купа България 2014 ще започне в 18.00 часа на 12 декември.


Добавено в: Сряда, 04 Декември 2013 11:59

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.