Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ В петък Спартак 1996 приема Левски волей на старта на женското волейболно първенство

PostHeaderIcon В петък Спартак 1996 приема Левски волей на старта на женското волейболно първенство

Новини - Волейбол
Утре от 18.00 часа в зала "Спартак" женският волейболен тим на Спартак 1996 ще посрещне Левски волей в среща от първия кръг от новия сезон на Националната волейболна лига на България за жени. Припомняме, че поради отказа от участие на Феникс 09 (Шумен), НВЛ остана само със седем отбора. Така във всеки кръг един тим ще трябва да почива, а мачовете ще са само три. Другите две срещи този петък са Славия (София) - ЦСКА-Демакс (София) и ЕПУ (Перник) - Марица (Пловдив), а в 1-ия кръг ще почива отборът на Казанлък Волей (Казанлък). Във втория кръг Спартак 1996 ще бъде отново домакин, този път на Казанлък волей, като двубоя е насрочен за 25 октомври, а в третия - на 1 ноември, ще гостува на Славия в София.

Четвъртият кръг плевенчанки ще приемат новаците от ЕПУ (Перник), като мача е на 8 ноември. Следва визита в Пловдив на Марица (16 ноември), домакинство на ЦСКА-Демакс на 22 ноември и в в седмия кръг (30 ноември) момичетата на Виолета Антонова ще почиват, с което ще завърши първият дял от редовния сезон.

След приключването на първия дял ще се проведе турнирът за Купата на България, а подобно на миналия сезон, началото на пролетния полусезон ще бъде предшествано от турнир, който ще бъде част от календара на редовния сезон като своеобразен междинен “полусезон”. Пролетният дял се предвижда да протече от 24 януари до 8 март.

Всички плейофи ще се играят във формат до две победи от максимум три мача. Четвъртфиналите трябва да се изиграят на 14, 17 и 20 март, полуфиналите - на 26 и 29 март и 1 април, а финалната серия е планирана чак за 3, 6 и 9 май 2014 година.

На въпрос на волейболния портал bgvolleyball.com за целите на отбора през новия сезон старши-треньорът на Спартак 1996 Виолета Антонова заяви: "С оглед на тежката финансова ситуация идеята за новия сезон е да създадем допълнителни мачове на момичетата от спортното училище в Плевен". "Ще търсим обиграване на младите състезателки, тъй като почти целия състав на женския отбор ще бъде от девойки", каза още Антонова.


Добавено в: Четвъртък, 17 Октомври 2013 10:26

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.