Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Проведе се първия турнир от веригата по шахмат за "Купа Евроинс 2013"

PostHeaderIcon Проведе се първия турнир от веригата по шахмат за "Купа Евроинс 2013"

Новини - Шахмат
На 27 и 28 април СКШ "Плевен 21" беше домакин на първият турнир от веригата по шахмат "Купа Евроинс 2013", която вече 5 години се провежда в нашия град с финансовата подкрепа на ЗД "Евроинс" АД - Агенция Плевен, информира pleven21.com. В състезанието се включиха 19 състезатели в група "А" и 7 малки шахматисти в група "Б". В група "А" за първото място се конкурираха най-добрите състезатели на СКШ "Плевен 21", юношите Анатоли Атанасов и Дарио Дврешки. Спорът се реши в последния кръг, в който Дарио спечели своята партия срещу ветерана Николай Ненчев и с 6.5 точки стана победител в турнира.

След реми в последната си партия държавният шампион по класически шах от 2013 г. Анатоли Атанасов събра 6 точки и се класира втори. На трето място с 4.5 точки се нареди Мартин Петков.

Наградата до 14 години получи Владимир Върбанов, с актив от 4,5 точки, а Михаил Кирков се класира първи до 10 години с 3.5 пункта. Второкласникът от ГПЧЕ продължава силните си изяви след като в началото на месеца стана държавен шампион по ускорен шах и блиц.

В група "Б" първото място извоюва Емил Найденов с пълен актив от 6 точки след 6 изиграни кръга. Той спечели правото от следващия турнир да играе в група "А". Втори стана шестгодишният Пламен Василев с 4.5 точки. За третото място се пребори Биляна Михова - 3.5.

Победителят получи купа с формата на шахматен офицер. Призовата тройка бе наградена с грамоти и шахматни книги. Освен спечелените награди, успешно представилите се шахматисти, ще повишат и своя рейтинг, тъй като турнирът важи за българско ЕЛО.

От утре, 30 април, до 6 май на състезателите от СКШ "Плевен 21" им предстои участие в Национална купа "Търновска царица" и открит мъжки турнир "Стара столица" във Велико Търново.

Добавено в: Понеделник, 29 Април 2013 14:18

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.