Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ За втори път Плевен ще бъде домакин на турнира "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon За втори път Плевен ще бъде домакин на турнира "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
На 19 и 20 януари Плевен ще бъде домакин на третия турнир от веригата "Млад гросмайстор". Това е второ поредно домакинство на нашия град на състезание от тази шахматна надпревара. Припомняме, че на 1 и 2 декември миналата година СКШ "Плевен 21" прие втория турнир, като в него взеха участие 44 майстори на черно-белите полета. И този път плевенския клуб е съорганизатор на форума заедно с варненския клуб "Веселин Топалов 2004" с цел да се популяризира шахматната игра сред подрастващите в Плевен и региона. Участието на децата и в петте турнира от веригата е без турнирна такса.

Заявки за участие се подават до 18 януари. Състезателите, заели от първо до четвърто място в отделните възрастови групи, ще продължат на финал в Трявна през май. Очаква се на 19 и 20 януари в Плевен да се включат в състезанието над 50 участника от Плевен, Велико Търново, Враца и Червен бряг. Партиите ще се играят отново, както и през декември в хотелски комплекс "Балкан", като първият кръг ще започне в 10.30 часа в съботния ден, а награждаването ще бъде около 15.30 часа в неделя.

Информация и регламента на турнира са публикувани в раздела "Турнири" в сайта на клуба-домакин "Плевен 21", уточниха организаторите. На предходния турнир плевенските шахматисти окупираха първите места в различните възрастови групи. При 8-годишните победителка стана Кристина Апулчева, при 10-годишните първи бе Валентин Митев, до 12 години - Владимир Върбанов, а при най-големите - до 16 години състезанието спечели Симонета Иванова.


Добавено в: Сряда, 09 Януари 2013 23:11

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.