Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Симонета Иванова в Топ 20 на Световното по шахмат за юноши и девойки

PostHeaderIcon Симонета Иванова в Топ 20 на Световното по шахмат за юноши и девойки

Новини - Шахмат
От 8 до 18 ноември в Словения се състоя Световното индивидуално първенство по класически шах за момичета и момчета, юноши и девойки до 8, 10, 12, 14, 16 и 18 години. Около 1 600 участници от целия свят се състезаваха за званието Световен шампион за 2012 година. Призьорите станаха известни след изиграването на 11 кръга по швейцарска система. България беше представена от 18 млади шахматисти, сред които и трима плевенчани - Симонета Иванова, Давид Цветанов и Гергана Димитрова. Най-добре се представи състезаващата се за ШК "Михаил Тал" от Червен бряг Симонета Иванова, която влезе в Топ 20 при девойките до 16 години, като финишира на 19-та позиция със спечелени 7 точки.

Представителят на ШК Плевен 21 Давид Цветанов при момчетата до 12 г. не успя да реализира своя потенциал и след загуба в последния кръг остана с 5 точки на 120-то място в крайното подреждане. Третият плевенски шахматист Гергана Димитрова от ШК Спартак Плевен също не се представи по най-добрия начин, като в крайното класиране при момичетата до 14 години приключи на 99-то място.

Въпреки огромното желание на всичките ни състезатели за добра изява, шансове за медал до последно имаше само Габриела Антова при момичетата до 10 години. Победа в последния кръг я нареждаше втора, но тя загуби и остана без медал. С натрупаните 8 точки състезателката на Шах 21 - София се нареди на пето място, което е най-доброто постижение на наш участник в шампионата.

Тринадесетият световен шампион Гари Каспаров лично награди победителите и техните подгласници с купа, златен, сребърен и бронзов медал. Награди получиха и класиралите се до 8-мо място състезатели от всички възрастови групи. В крайното подреждане по спечелени медали на първо място се класираха шахматистите на Индия с 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови отличия. Руснаците заеха второ място, също с 8 медала - 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови. Трети останаха шахматистите на САЩ, спечелили общо 4 медала - 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов. С място в призовата тройка си тръгнаха шахматисти от 17 държави.

Добавено в: Вторник, 20 Ноември 2012 23:18

Неделя,
 26 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.