Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Трима плевенчани ще участват на Световното по шахмат за деца, юноши и девойки

PostHeaderIcon Трима плевенчани ще участват на Световното по шахмат за деца, юноши и девойки

Новини - Шахмат
18 млади български шахматисти започват днес в Марибор, Словения участието си на Световните индивидуални първенства за момчета и момичета, юноши и девойки - 8, 10, 12, 14, 16 и 18 години по класически шахмат. Сред тях са и трима млади плевенски шахматисти - Давид Цветанов, Симонета Иванова и Гергана Димитрова. Представителят на шахматен клуб "Плевен 21" Давид Цветанов ще участва при момчетата до 12 години, Гергана Димитрова от ШК "Спартак Плевен 21" - при момичетата до 14 години, а Симонета Иванова, която сега се състезава за ШК "Михаил Тал" от Червен бряг, ще представя плевенският шахмат при девойките до 16 години.

Българската делегация, която потегли със специално осигурения от Българска федерация по шахмат автобус, се състои от 30 човека - състезатели, треньори и водачи, както и родители. 1 587 ще бъдат участниците в 12-те категории при момчетата и момичетата, юношите и девойките.

Световните първенства ще се проведат в 11 кръга по Швейцарска система, с контрола на игра за всеки състезател 90 минути за първите 40 хода плюс 30 минути до края на партията с добавени 30 секунди преди всеки ход. Церемонията по откриването ще се проведе днес, 8 ноември, от 14.30 часа, а от 15 часа ще бъде даден старта на първия кръг.

Официалното закриване ще се състои на 18 ноември от 19.00 часа. Организаторите декларират, че през 12-те дни на първенството са приготвили много изненади за гостите на изключително голямото шахматно събитие. Освен купи за шампионите и медали и награди за призьорите, домакините ще връчат купи и медали на първите три държави, събрали най-много точки по определени критерии.

Добавено в: Четвъртък, 08 Ноември 2012 11:29

Неделя,
 26 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.