Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Тази събота и неделя Плевен ще бъде домакин на шахматния турнир "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon Тази събота и неделя Плевен ще бъде домакин на шахматния турнир "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
Този уикенд Плевен ще бъде домакин на шахматния турнир "Млад гросмайстор", съобщиха от пресцентъра на общината. В хотелски комплекс "Балкан" на 20 и 21 октомври (в събота и неделя) стартира верига от пет ежемесечни турнири. В състезанията "Млад гросмайстор" ще премерят сили деца и юноши на възраст от 8 до 16 години. Турнирите са част от проекта "Надеждите на света", финансиран от фондация "Америка за България", в който са включени градовете Пловдив, Варна, Плевен, Шумен и Благоевград.

През следващите 3 години фондация "Америка за България" ще инвестира общо 600 хиляди лева за развитието на шахмата в тези градове, уточниха организаторите. За първи път плевенската шахматна школа, в лицето на ШК "Плевен 21", е партньор на подобен значим проект, който има за цел да популяризира шахматната игра сред децата, допълниха домакините. До момента са подадени заявки за участие на деца от Плевен, Червен бряг, Враца, Велико Търново и Оряхово, уточниха те.

Основният организатор на веригата от турнири е варненския шахматен клуб "Веселин Топалов". На всеки от петте турнира ще се извършва класиране по възрастови групи - до 8 год, до 10 год., до 12 год. и до 16 год. Класиралите се от 1-во до 4-то място във всяка възрастова група на всеки от турнирите ще получат нови шахматни книги, специално издадени за турнирите, и грамоти.

Според регламента генералното класиране ще се извърши след петия турнир на базата на 4-те най-добри представяния (от 5 възможни турнира) на всеки състезател, като класиралите се на 1-во място във всяка група получават 15 точки и т.н., а класиралите се на 15-то място, съответно 1 точка. При равенство ще се отчитат следните допълнителни показатели:
- Общ брой на точките в 4-те най-добри турнира;
- Брой победи в 4-те най-добри турнира;
- Резултат в петия турнир.

Във всяка от възрастовите групи ще бъдат дадени и следните награди за призьорите в генералното класиране:
1 място - златен медал
2 място - сребърен медал
3 и 4 място - бронзов медал
Всички класирали се от 1-во до 4-то място ще участват на разноски на Проекта във Финалния национален турнир в гр. Трявна през април - май 2013 г., където ще се срещнат победителите от петте града.

Добавено в: Понеделник, 15 Октомври 2012 22:09

Петък,
 23 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.