Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ 27 шахматисти мериха сили във втория турнир за Купа "Евроинс'2012"

PostHeaderIcon 27 шахматисти мериха сили във втория турнир за Купа "Евроинс'2012"

Новини - Шахмат
През изминалия уикенд шахматен клуб Плевен 21 беше домакин на втория турнир за тази година за Купа "Евроинс". Традиционната за града ни надпревара събра двадесет и седем шахматисти на възраст от 6 до 70 години, сред които и гости от Варна, информира клубния сайт pleven21.com. От 2009 година ЗД "Евроинс" АД оказва финансова подкрепа за реализиране на тази единствена по рода си верига за любителите на древната игра в Плевен, като това бе тринадесетият по ред турнир. Победители станаха Анатоли Атанасов и Захари Иванов, които оглавиха класирането в група А и група Б.

В група А, след изиграването на седемте кръга по Швейцарска система, с контрола 60 минути на състезател, се стигна до подялба на първото място. С по 5.5 точки финишираха Анатоли Атанасов и Михаил Гигов, като допълнителният показател беше в полза на 17-годишния Анатоли. Талантливият юноша на СКШ "Плевен 21" е носител на Купа Евроинс през 2010 и 2011 година, и с тази си победа отново повежда в генералното класиране за приза, преди последния турнир през декември.

Третото място спечели Дарио Дерешки с актив от 5 точки. Специалната женска награда получи Александра Иванова, натрупвайки 4.5 точки. Най-добро представяне от 12-годишните деца направи Държавният шампион за тази възрастова група Давид Цветанов с 3.5 точки. Най-малките участници в група А, осемгодишните Валентин Митев и Кристиян Григоров се срещнаха в последния кръг. Партията спечели Валентин, за което беше награден с грамота.

В група Б най-малките шахматисти играха по кръгова система, всеки срещу всеки. И тук се получи равенство на върха. Захари Иванов и Михаил Кирков натрупаха по 6.5 точки, с реми помежду си. Черният цвят даде предимство на Захари, който спечели купа с формата на шахматната фигура кон, грамота, предметна награда и правото през месец декември да се състезава в група А. Третото място извоюва Мартин Габърски с 4 точки, а грамотата за най-малък участник получи 6-годишният Пламен Василев.

Третият турнир ще се проведе през месец декември, когато ще се определи и носителят на Купа "Евроинс" за 2012 г. За генералното класиране се взимат точките на състезателя според точковата класация за класиране до 20-то място в група А в трите турнира.

Добавено в: Четвъртък, 11 Октомври 2012 11:59

Петък,
 23 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.