Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Три първи места за шахматистите на "Плевен 21" от Зоналното в Червен бряг

PostHeaderIcon Три първи места за шахматистите на "Плевен 21" от Зоналното в Червен бряг

Новини - Шахмат
На провелото се през миналия уикенд Зонално отборно първенство по шахмат в Червен бряг състезателите на СКШ "Плевен 21" спечелиха три първи места от четири възможни, съобщава клубния сайт pleven21.com. Четири клуба взеха участие на зоните в Червен бряг - домакините ШК "Михаил Тал", ШК "Дебют" Оряхово, СКШ "Плевен 21" и СКШ "Спартак Плевен 21". Първенството беше за отбори - момичета и момчета до 12 години, и юноши и девойки до 16 г. Момчетата са премерили сили на 4 дъски с резерва, а момичетата от тази година се състезават на 3 дъски с резерва. Системата беше кръгова, а контролата - 30 минути до края на партията.

Във възрастова група до 12 години "Плевен 21" убедително спечели първите места с по 3 отборни победи. При малките момчета отборът беше в състав: Владимир Върбанов, Стилиян Нановски, Валентин Митев, Захари Иванов и Паоло Христов.
При момичетата се състезаваха: Габриела Илиева, Цветелина Некова и Кристина Апулчева.

В старшата възрастова група юноши до 16 години - Дарио Дерешки, Момчил Банев, Давид Цветанов, Цветомир Борисов и Никола Ненков се пребориха за първото място с 2 победи и един равен мач.
Девойките на клуба до 16 години останаха трети, като бяха изпреварени от отборите на "Михаил Тал" и "Дебют".

Призьорите получиха грамоти, наградени бяха и победителите на първите дъски. От "Плевен 21" това са Владимир Върбанов с актив 3 от 3 възможни точки, и Габриела Илиева със същия актив.

Това беше последното за 2012 година зонално първенство за момичета и момчета. През ноември плевенският клуб ще посрещне отборите за мъже и жени.

От 1 юли в клуба на булевард "Скобелев" 20 юношите на "Плевен 21" започнаха интензивна подготовка за предстоящото през август Държавно отборно първенство, което отново ще се проведе във Велико Търново. Момчетата на клуба са непобедими от 2007 година, печелейки пет титли подред. От отбора излезе Анатоли Атанасов, който премина в по-горна възрастова група. Въпреки това тимът ни отново е сочен за фаворит, като негова конкуренция ще бъдат отборите на "Локомотив" София, "Ивис" София и "Етър" Велико Търново.

За нов успех се готвят Дарио Дерешки, Михаил Николов и Кристиян Янков. Кой ще бъде четвъртият състезател в отбора ще реши в края на месеца треньорката на клуба мс Христинка Илиева. Плевенският клуб няма да има отбор при девойките до 16 години. След като станаха двукратни шампионки през 2007-ма и 2011-та, Александра Иванова и Полина Венкова излязоха от тази възрастова група.

Момчетата до 12 години тази година са амбицирани за медал, след като през 2011-та изпуснаха третото място след загуба в последния кръг от отбора на домакините. За включване в отбора се конкурират 7 момчета: Давид Цветанов, Момчил Банев, Стилиян Нановски, Владимир Върбанов, Цветомир Борисов, Никола Ненков и Паоло Христов. Фаворит за титлата е отборът на ЦСКА, шампион за 2011 година.

Малките момичета на клуба на възраст до 12 години ще се борят за челните места на Държавното отборно в състав: Габриела Илиева, Цветелина Некова, Биляна Михова и Кристина Апулчева. Тук миналогодишни шампионки са състезателките на "Пловдив", в чийто състав играе световната вицешампионка до 10 години за 2011 година Виктория Радева.

Добавено в: Петък, 06 Юли 2012 16:36

Събота,
 13 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.