Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Давид Цветанов спечели шахматната купа "Янтра ДНЕС"

PostHeaderIcon Давид Цветанов спечели шахматната купа "Янтра ДНЕС"

Новини - Шахмат
Състезателят на шахматен клуб "Плевен-21" Давид Цветанов спечели по безапелационен начин Купата на търновския областен вестник "Янтра ДНЕС". Плевенският шахматист постигна шест победи в първите си шест партии и завърши реми в последния кръг на националния турнир по шахмат за деца. В надпреварата участваха 53-има състезатели от 14 града в страната. По традиция турнирът се провежда в дните около 1 юни и е посветен на Деня на детето. В него участват шахматисти до 12 години, които се състезават в общ турнир, а накрая наградите се връчват в три възрасти - до 8, 10 и 12 години, разясниха от местното издание.
Шахматен клуб "Плевен-21" спечели още една награда в турнира. Плакет на в. “Янтра ДНЕС” и премия за най-добре представило се момиче получи плевенчанката Габриела Илиева, която събра 5 точки. Тя получи наградата си от миналогодишния победител в турнира и държавен шампион до 14 г. Емил Стефанов.
Илиян Иванов от клуб Шах 21 (София) стана победител при 10-годишните с актив от 5.5 точки. Той завърши и трети в генералното класиране.
Най-масово бе участието при децата до 8 години и затова организаторите решиха да раздадат там награди за първите 7 в класирането. Купата спечели Ивайло Генов от клуб Каиса (Варна) с 5 точки.

Добавено в: Понеделник, 04 Юни 2012 22:10

Петък,
 23 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.