Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Добри резултати за шахматистите на СКШ "Спартак Плевен XXI" на Държавното първенство за деца

PostHeaderIcon Добри резултати за шахматистите на СКШ "Спартак Плевен XXI" на Държавното първенство за деца

Новини - Шахмат

Като успешно отчете представянето на своите състезатели ръководството на СКШ "Спартак Плевен XXI" на завършилото на 4 юни ДИП по шахмат за деца до 8 и 10 години. На него клубът се представи с 8 шахматисти. От трима от тях се очакваше да постигнат добри резултати и те оправдаха очакванията. Кристиан Георгиев доказа, че е новото име в групата до 10 години, където участвуваха 58 състезатели. Почти всички партии и в трите турнира, той ги изигра на първите три маси. В класическия шах Кристиан започна с 4 точки от 6 партии, но в седмия кръг загуби спечелена позиция, която го отдалечи от челото и той завърши с 5 точки от 9 възможни.

Момчето обаче се реваншира в ускорения шах и блица. И в двете дисциплини той постигна 5,5 точки от 7 възможни. След последния кръг в ускорения шах Георгиев раздели 2-5-то място, а в блица - 3-4-то място. За съжаление допълнителните показатели му отредиха две четвърти места. Въпреки това, представянето му е отлично и ако продължава да се развива така успехите му тепърва предстоят. Не може да не се спомене победата му над шампиона при 8-годишните Светлен Иванов, който бе решил да играе в блица в по-горна група.

Отлично се представи и Кристиан Милев. Той постигна положителен баланс в класическия шах спечелвайки съответно 5 от 9 и 4 от 7 точки, като поднесе една от приятните изненади на първенството, след като в блица постигна 5 победи и 2 ремита и с 6 точки се окичи със сребърен медал.

С голям интерес се очакваше представянето на Мартин Попов, който няма още навършени 7 години. Той игра при 8-годишните, но това не му попречи да постигне положителен баланс в класическия шах и блица, печелейки съответно 5 от 9 и 4,5 от 7 точки. Догодина той ще бъде в същата възрастова група и от плевенския клуб очакват тогава да е сред фаворитите.

В първенството участвуваха още петима състезатели на СКШ "Спартак Плевен XXI". Това бяха Велислав Василев, Даниел Николов, Людмил Горанов, Симеон Нинчев и Иван Каменов. За тях това бе първо състезание от подобен ранг и бе добра възможност да натрупат състезателен опит.

На най-малките шахматисти на СКШ "Спартак Плевен XXI" предстои лятно училище под ръководството на треньора Михаил Гигов и няколко състезания през лятото. Първото от тях е детския турнир за Купата на МОЛ-България, който ще се състои на 11 юни в град София.


Добавено в: Сряда, 08 Юни 2016 19:20

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.