Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Юношите на "Спартак Плевен XXI" станаха шести в България

PostHeaderIcon Юношите на "Спартак Плевен XXI" станаха шести в България

Новини - Шахмат
От 31 август до 4 септември в курортен комплекс "Златни пясъци" се състоя Държавното отборно първенство по шахмат за юноши и девойки. То се проведе в Европейския шахматен дом и в него взеха участие рекордните за последните години 38 отбора с над 140 състезатели. Те бяха разпределени в 4 групи за момчета и момичета до 12 и юноши и девойки до 16 години. "Спартак Плевен XXI" взе участие при юношите до 16 години и се класира на призовото шесто място. Отборът игра в състав Владимир Върбанов, Гергана Димитрова (капитан), Пламен Крумов и Румен Кънчев.

Най-добре се представи Владимир Върбанов, който на първа дъска постигна 2 победи, 3 ремита и само една загуба. Шампион стана отборът на Локомотив (София). Плевенчани имаха още един участник в първенството. Това бе преотстъпеният в отбора на момчетата до 12 години на ШК "Михаил Тал" (Червен бряг) - Кристиян Георгиев. Кристиян игра на четвърта дъска и постигна 5 точки от 7 възможни, с което помогна на отбора си да се класира на шесто място.

Клубът от Червен бряг пък стана един от най-успешно представилите се отбори в първенството. Освен шестото място при момчетата до 12 години той стана шампион при девойките до 16 години и спечели бронзов медал при момичетата до 12 години.


Добавено в: Понеделник, 07 Септември 2015 10:13

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.