Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Два златни медала за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" от фестивала "Малкият принц" във Враца

PostHeaderIcon Два златни медала за шахматистите на СКШ "Плевен XXI" от фестивала "Малкият принц" във Враца

Новини - Шахмат
Малките плевенски шахматисти Нора Рашева и Данислав Гърков от СКШ "Плевен XXI" спечелиха златните медали в своите възрастови групи на шахматния фестивал "Врачанско лято 2015", съобщават на интернет страницата си от плевенския клуб. Турнирът се състоя на 17 юли в комфортната синя зала на Младежкия дом в град Враца. До 2 август, в продължение на 17 дни, градът ще се превърне в столица на шахмата, посрещайки състезатели в три последователни турнира - детски фестивал за Купа "Малкият принц", Открит шампионат за жени "Тракийска принцеса" и Открит турнир за мъже за Купа "Вратцата 2015". Със съдействието на Българска федерация по шахмат и Община Враца, на 18 и 19 юли СКШ "Враца" организира за втора година турнир за деца до 12 години "Малкият принц".

Състезанието събра силен състав от 29 участника, поканени персонално от организаторите. Сред тях бяха и 7 малки шахматисти на СКШ "Плевен XXI".
Турнирът се проведе по швейцарската система в 7 кръга при класическа контрола от 50 минути с 10 секунди добавка на всеки ход. Партиите на първите 10 дъски се играха на електронни дъски и се предаваха на живо по интернет.

Според регламента на турнира бяха предвидени медали, грамоти и парични награди за победителите, както и за първенците по възрастови групи до 8 и 10 години - за момичета и момчета. Най-много точки събра състезателят на Столичен център Милко Бакалов. Той спечели турнира с 6 точки от 7 възможни. На втора и трета позиция с по 5.5 т. се наредиха Николай Чолаков от ШК "Ан Пасан" - София и представителят на домакините Георги Игнатов. Четвъртото място с 5 точки и правото да играе в блиц надпреварата за красивата купа "Малкият принц" извоюва още един състезател на ШК "Ан Пасан" - Владимир Павлов. Със същият актив петата награда получи Елиф Мехмед, състезателка на ЦСКА.

Плевенските шахматисти Нора Рашева и Данислав Гърков бяха най-малките участници в турнира. Те бяха наградени със златни медали като победители във възрастовата група до 8 години, съответно с 2 и 3 спечелени партии. Специалните награди при 10-годишните заслужиха Патрисие Найманова, състезателка на ШК "Михаил Тал" - Червен бряг, и Георги Колев от ШК "Локомотив" - Пловдив.

Успешно се представиха и останалите състезатели на плевенския клуб - Захари Иванов завърши с 4 точки и 11-то място, Кристиан Милев записа актив от 3.5 точки и зае 16-то място. Любомира Ленкова спечели 3 победи, а Аделина Тодорова и Иван Червенков финишираха с по 2.5 т.

Победител във финалната блиц надпревара стана Николай Чолаков, който бе награден с приза "Малкият принц".


Добавено в: Сряда, 22 Юли 2015 08:19

Вторник,
 16 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.