Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Женският тим на СКШ "Плевен XXI" се нареди шести в България

PostHeaderIcon Женският тим на СКШ "Плевен XXI" се нареди шести в България

Новини - Шахмат
Женският тим на СКШ "Плевен XXI" влезе в шестицата на Държавното отборно първенство в "А" група и запази мястото си в най-силната българска шахматна дивизия. Плевенчанки, за които участието в елитната група бе дебют, бяха в състав - мс Христинка Илиева, Сандра Трифонова, фм Петранка Драганова и Александра Иванова. Шампионатът се проведе от 31 май до 6 юни 2015 г. в хотел "Гларус" на курортен комплекс "Слънчев бряг". Една победа с резултат 3:0 над шахматистките от "Етър" (Велико Търново) и един равен мач - 1.5:1.5 с пловдивчанките от "Локомотив 2000", бяха достатъчни на плевенските момичета за класиране в Топ 6.

Шампионки с 4 победи и 3 равни мача станаха състезателките на "Локомотив" (Пловдив), които имаха и най-висок среден рейтинг на отбора - 2266. За сравнение, средното ЕЛО на нашите състезателки беше 2016. Според регламента на шампионата се допускаха и чуждестранни състезателки. За отбора на ЦСКА, заел 4-ото място, игра Анджелия Стоянович от Сърбия, постигайки най-високия резултат на първа дъска - 6 точки от 7 възможни.

В отбора на "Бургас 64" бе включена рускинята Виктория Бухтеева, която допринесе за среброто на отбора със спечелените 3 точки. От най-малките състезателки, 13-годишната Габриела Антова направи впечатляващ резултат - 5.5 точки и така помогна на своя отбор "Шах XXI" (София) да спечели третото място в първенството.

Успехи постигнаха още три плевенски шахматистки, състезаващи се за други клубове. Международната майсторка Ружка Генова бе титуляр в отбора на "Локомотив" (Пловдив), който извоюва титлата. 18-годишната фиде майстор Симонета Иванова с отличен резултат 4.5 точки от 6 играни партии, спечели сребърен медал с отбора на "Бургас 64". Държавната шампионка за жени през тази година, мм Светла Йорданова, бе капитан на търновския "Етър", но той се класира седми и отпадна от елита.

През следващата година в "А" група ще мерят сили и състезателките на другия плевенски клуб "Спартак Плевен XXI". Те спечелиха квотата, заемайки първото място в група "Б", която се игра по същото време в курортния комплекс. Ръководството на СКШ "Плевен XXI" благодари сърдечно на г-н Тони Илиев, управител на фирма "ЕМА ТРАНС" ООД, който подпомогна участието на отбора в първенството.


Добавено в: Вторник, 09 Юни 2015 09:23

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.