Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Преизбраха Петьо Маринов за председател на СКШ "Спартак Плевен XXI"

PostHeaderIcon Преизбраха Петьо Маринов за председател на СКШ "Спартак Плевен XXI"

Новини - Шахмат
Петьо Маринов беше преизбран за председател на СКШ "Спартак Плевен XXI". Това стана факт на извънредното отчетно-изборно събрание, което се състоя на 23 май 2015 година в залата на бул. "Дойран" 160 в Плевен. Новият-стар председател на клуба Петьо Маринов откри събранието, като поясни, че то е извънредно, тъй като се свиква във връзка с предложен нов план за развитие и привличане на нови спонсори. За председател на събранието единодушно бе избран г-н Чавдар Андреев, а за протоколчик Габриел Георгиев. След проверка на кворума стана ясно, че присъстват 14 членове на клуба, редовно заплатили членският си внос. Г-н Петьо Маринов прочете отчета на УС за периода декември 2013 - април 2015 година. Членовете на клуба се запознаха и с отчета на КС.

И двата отчета бяха приети без възражения и единодушно. Във връзка с унифициране на мандатността на клуба с мандатността в други клубове и шахматната федерация, се реши да се направи промяна в устава от 3 на 4 години. След кратка пауза се премина към гласуване за председател на клуба. Председателят на събранието г-н Андреев обяви, че в УС е постъпила в срок само една кандидатура, на досегашния председател на "Спартак Плевен XXI" г-н Петьо Маринов. Той беше преизбран на поста с 14 гласа от 14 възможни. Новият председател предложи своят екип, който включва Чавдар Андреев - заместник-председател и членове - Илиян Игнатов, Габриел Георгиев и Йордан Маринов.

След избора на новия УС, г-н Маринов побърза да поясни, че е била наложителна смяната на Илиян Младенов, като член на УС, тъй като той от години живее в Англия и няма възможност да вземе пряко участие в управлението на клуба, но винаги неговото мнение ще се взема предвид и той остава капитан на мъжкият представителен отбор.

Беше отделено сериозно внимание върху развитието на клуба в краткосрочен план, привличане на нови спонсори, както и бяха афиширани амбициите клубът да заеме водещо място в развитието на детско-юношеският шахмат в България. В тази връзка клубът застава категорично зад треньора на "Спартак Плевен XXI" мс Михаил Гигов. Ще бъдат ползвани и треньорските услуги на състезателя на клуба и национал на България - гм Красимир Русев.  

Г-н Андреев отбеляза, че клубът е започнал организационно много силно годината с домакинства на ДИП до 8 и 10 години и финалите за мъже и жени. След броени дни предстои и участие на представителните отбори на "Спартак Плевен XXI" - мъже и жени на ДОП по шахмат в кк "Слънчев бряг", като целта пред женския отбор е първото място в "Б" група, осигуряващо участие в "А" група през 2016 година. Утвърден беше съставът на жените - фиде майстор Пламена Андреева, мс Славея Щерева, Вероника Андреева, Милена Стефанова и Гергана Димитрова.

В мъжкият отбор ще вземат участие фиде майстор Николай Йорданов, мс Стелиян Георгиев, мс Михаил Гигов, Радослав Атанасов и Петьо Маринов.


Добавено в: Събота, 30 Май 2015 10:11

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.