Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Двама шахматисти на СКШ "Плевен XXI" с призови класирания на турнири в Троян и София

PostHeaderIcon Двама шахматисти на СКШ "Плевен XXI" с призови класирания на турнири в Троян и София

Новини - Шахмат
Стилиян Нановски и Аделина Тодорова от СКШ "Плевен XXI" спечелиха награди в шахматни турнири, проведени през уикенда, съобщават от клуба. На Първия открит турнир по ускорен шах Троян'2015, Стилиян Нановски се класира първи сред състезателите до 14 години, натрупвайки 5 точки от 9 възможни. Резултатът му е впечатляващ, а победата в последния кръг срещу опитната мм Стефи Бедникова нареди плевенския шахматист на 22-ро място в крайното класиране. Турнирът се проведе на 16 и 17 май и събра силен състав от общо 49 участника, 15 от които бяха с международни звания. Купата извоюва международният майстор от Пловдив Веселин Пантев със 7.5 точки.

На 17 май в София, ШК "Елит" проведе за седми път през тази година детски турнир по ускорен шах "България Мол". В проявата се записаха 71 малки шахматисти на възраст до 10 години. Фаворити за призовите места бяха тримата държавни шампиони на класически шах за 2015 г. - 10-годишните Лъчезар Колев и Надя Тончева и 8-годишният Светлен Иванов, и тримата от София. В надпреварата се включиха и начинаещи малчугани, за които тепърва ще се заговори. Организаторката на турнира Венета Петкова, председател на ШК "Елит", беше подсигурила атрактивни награди и изненади за децата.

Състезателката на СКШ "Плевен XXI" Аделина Тодорова изигра силно 7-те си партии и с 5 победи и две загуби се класира втора при момичетата до 10 години. Тя получи сребърен медал и предметна награда. Победител в целия турнир с 6.5 точки стана Лъчезар Колев, състезател на ШК "Ан пасан" - София.


Добавено в: Вторник, 19 Май 2015 19:26

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.