Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Плевенски шахматист спечели купа "Левски"

PostHeaderIcon Плевенски шахматист спечели купа "Левски"

Новини - Шахмат
Шахматистът от плевенския шахматен клуб "Плевен XXI" Анатоли Атанасов спечели младежкия турнир за купа „Левски”, който се проведе през уикенда в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски". Той завърши с актив от 7.5 точки от 9 възможни, колкото имаше и вторият - Ивайло Стоянов (Ивис+, София). Трети завърши Владимир Петров (Шах 21, София) със 7 т. В надпреварата участваха 88 шахматисти - младежи и девойки от България, Франция и Унгария.
До 7-ия кръг на турнира водеше поставеният под №1 столичанин Велизар Софранов, но кръг преди края той загуби от Атанасов, а после падна и от Стоянов и остана едва 6-и с 6.5 т. Предварително заявилият участие Киприан Бербатов, който бе с най-висок рейтинг, в крайна сметка не игра в състезанието. Заедно с премията от 200 лева за носител на купата, Анатоли получи и луксозна илюстрована библия.
Турнирът бе първият в България, валиден за новия ФИДЕ-рейтинг по ускорен шах, въведен от началото на 2012 г. Организаторите осигуриха много награди както в различните възрастови групи, така и за шахматистите с ЕЛО до 1 750 и за тези без ЕЛО.
Всеки участник получи специален сувенир - чаша с логото на ШК Левски и грамота за участието в турнира.
За следващия 5-ти поред турнир през 2013 г. организаторите ще предложат той да бъде валиден за национална купа по ускорен шах.

Добавено в: Понеделник, 20 Февруари 2012 23:34

Петък,
 23 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.