Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Гросмайстор Александър Делчев гостува на шахматна школа в Плевен

PostHeaderIcon Гросмайстор Александър Делчев гостува на шахматна школа в Плевен

Новини - Шахмат
Един от най-силните български шахматисти, гросмайстор Александър Делчев, беше гост-лектор на шахматната школа, която се проведе между 7 и 10 май в СКШ "Плевен XXI". Делчев израства в школата на ШК "Левски" под ръководството на треньора Димитър Николов. Трикратен шампион на България за мъже, гросмайстор от 1998 г. През последните години е личен треньор на плевенчанката Симонета Иванова, осемкратна държавна шампионка за девойки. Гросмайстор Делчев пристигна в Плевен по покана на мс Христинка Илиева, треньор на клуба и отскоро негов председател. За реализиране на инициативата съдействаха родителите на децата, които се включиха в обучението.

Аудиторията се състоеше от 18 шахматисти на възраст от 7 до 17 години, сред които трима състезатели, картотекирани за други клубове. Учебният материал беше съобразен с нивото на подготовка на участниците и обхващаше важни принципи и в трите фази на играта - дебют, мителшпил и ендшпил. Лекциите преминаха при голям интерес. Гросмайсторът вече има натрупан опит в работата с подрастващите. Двамата със съпругата му гм Емилия Джингарова, преподават в шахматен клуб в Сърбия.

Последният ден гостът изнесе сеанс на всички участници, в който най-добре се представи Волен Дюлгеров от ШК "Асеновец" - Асеновград. Той единствен успя да постигне победа над сеансьора, а накрая спечели и блиц турнира в конкуренцията на 16 състезатели. Гм Александър Делчев прие поканата да проведе школа и през лятото.

Източник: pleven21.com


Добавено в: Вторник, 12 Май 2015 15:58

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.