Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Малък плевенски шахматист стана приятната изненада на турнир във Велико Търново

PostHeaderIcon Малък плевенски шахматист стана приятната изненада на турнир във Велико Търново

Новини - Шахмат
Малкият плевенски шахматист Кристиян Георгиев бе определен като една от приятните изненади на турнира "Търновска царица", който се състоя от 1 до 3 май в град Велико Търново. Състезателят на шахматен клуб "Спартак Плевен XXI" спечели сребърен медал в турнира по блиц в групата до 10 години, като постигна 7 точки от 9 възможни и изпревари куп фаворити. Това е първи медал от национално състезание и голям успех за Кристиян и неговия треньор Михаил Гигов, като се има предвид, че плевенското момче тренира по-малко от година и по рейтинг бе чак 15-ти в групата си. При шахматистите до 14 години Владимир Върбанов отново бе сред лидерите на турнира по ускорен шах като набра 6 точки, което му отреди 5-то място в класирането. Въпреки че не взе медал, поредното му призово класиране го утвърди като един от най-силните състезатели в неговата група.

В групата до 10 години участвуваха Кристиян Георгиев и Никола Тодоров, които показаха напредък в играта си в сравнение с Държавното първенство преди два месеца в Плевен, постигайки съответно 5.5 и 4 точки. В групата до 8 години пък все още ненавършилия 6 години Мартин Попов успя да спечели цели 4 точки срещу по-големите си съперници. Малчуганът взе участие и в състезанието по блиц, като в групата до 8 години спечели 3 точки. Той беше награден от домакините с медал като най-малък участник в турнира.

Националната купа "Търновска царица" събра над 180 състезатели, разпределени в четири възрастови групи - до 8, 10, 12 и 14 години, които участваха в двете първенства - по ускорен шах и блиц, който за първи път е включен в турнира. Това бе 18-то издание на надпреварата, която е включена в календара на Българската федерация по шахмат.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Понеделник, 04 Май 2015 14:54

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.