Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ 28 млади шахматисти мериха сили в пролетен турнир

PostHeaderIcon 28 млади шахматисти мериха сили в пролетен турнир

Новини - Шахмат
28 шахматисти на възраст от 6 до 16 години взеха участие в пролетен турнир, който беше организиран от СКШ "Плевен XXI" и се състоя на 19 април в клуба на бул. "Скобелев" 20. Пет от участниците бяха състезатели на гостуващи клубове - Асеновец (Асеновград), Етър (Велико Търново) и Спартак Плевен XXI. Контролата за мислене беше ускорена, 20 минути на състезател. Системата на провеждане - швейцарска, в 6 кръга. Регламентът на турнира предвиждаше награди за победителя в надпреварата, за най-добре представил се състезател до 8, 10 и 16 години, а също и за най-малък участник, информират от плевенския шахматен клуб.

С актив от 5.5 точки с убедителна игра първото място зае 16-годишният състезател на ШК "Асеновец" Волен Дюлгеров. Той получи грамота и право на безплатно посещение на лекциите от школата, която ще се проведе в СКШ "Плевен XXI" от 7 до 10 май 2015 г. с гост-лектор гросмайстор Александър Делчев. Втори стана неговият съотборник Давид Цветанов с 5 точки, който бе награден като победител до 16 години с грамота и купа, под формата на шахматната фигура дама. Със същия актив третото място зае Захари Иванов, състезател на СКШ "Плевен XXI".

При 10-годишните най-добро представяне направи Любомира Ленкова, която победи в 4 партии и се нареди на пета позиция в крайното класиране. Нейната купа беше с формата на шахматната фигура кон. Валентин Филипов от клуба домакин със спечелените 4 точки стана девети и се пребори за наградата до 8 години - купа с формата на пешка. Грамота за най-малък участник в състезанието получи 6-годишният Велизар Захариев от ЦДГ "Пролет", с 2 точки.

Турнирът беше последна проверка на шахматистите ни, преди предстоящите два национални турнира - Купа "Търновска царица", която ще се проведе на 1, 2 и 3 май в град Велико Търново и Национален турнир "Надеждите на България", който ще се състои на 3, 4 и 5 май в град Трявна. През тази година СКШ "Плевен XXI" планира да проведе още 3 турнира на ускорена контрола, през оставащите 3 сезона - летен, есенен и зимен.

Източник: Pleven21.com


Добавено в: Вторник, 21 Април 2015 10:22

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.