Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Симонета Иванова сред 10-те най-добри в страната

PostHeaderIcon Симонета Иванова сред 10-те най-добри в страната

Новини - Шахмат
14-годишната плевенска шахматистка Симонета Иванова за трета поредна година ще играе на финал на Републиканското първенство по шахмат за жени. Ученичката от Математическа гимназия „Гео Милев” спечели квота за участие във финалните битки на провелото се от 6 до 12 февруари в Пловдив 61-во издание на полуфиналния турнир за жени. В надпреварата взеха участие 10 състезателки, които играха по кръгова система всяка срещу всяка.
В тази надпревара се решаваше участието на последните 4 участнички във финала на Републиканското за жени, където участват също 10 състезателки в спор за титлата. Това са класиралите се от 1 до 3-то място на миналогодишния финал, първите 3 с най-висок ФИДЕ рейтинг и първите 4 от полуфинала.
Симонета се класира за финала, като игра чудесно, победи преките си конкурентки за класиране м.с. Ц. Галунова и ФМ Д. Сиркова и завърши реми с м.м. Павлина Чилингирова. С общ резултат от 6 точки плевенчанката завоюва желаната квота за финала и отново ще бъде най-малката участничка там. Участие в турнира също взе и вицесветовната шампионка В. Радева, която беше безапелационно надиграна от младата плевенска шахматистка.
Финалът ще бъде през месец април в Панагюрище, където Симонета ще мери сили за шампионската титла с женския шахматен елит на България.
Във финалния турнир ще участва и личния и треньор гросмайстор Александър Делчев, който не скри очакванията си за чудесно представяне на талантливата си състезателка.

Добавено в: Вторник, 14 Февруари 2012 22:47

Петък,
 23 Февруари 2024 г.


Template created by TechLine.de.