Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Отборът от Плевен е победител в традиционния турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания

PostHeaderIcon Отборът от Плевен е победител в традиционния турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания

Новини - Шахмат

Отборът от Плевен стана шампион в третия Националния турнир по шахмат за хора със зрителни увреждания, който се проведе на 13 и 14 ноември в нашия град, информира "Посредник". Тимът на домакините спечели убедително първото място, като събра 14.5 точки от 15 възможни, като отборът от спортния клуб за зрителни увреждания към ТСО на ССБ - Плевен печели титлата за втори пореден път. Шампионската купа беше връчена на специална церемония от Васил Долапчиев, председател на Съюза на слепите в България. "Тази година три много силни отбора разрешиха спора за купата в преки срещи помежду си", коментира главният съдия на турнира Чавдар Андреев.

Допълнителните показатели решиха спора за второ и трето място, тъй като два отбора завършиха с по 7 мач-точки. На второ място се класира отборът на "Феникс" (Монтана), а купата му бе връчена от председателят на Контролния съвет на ССБ Емил Узунов. На трето място завърши "Изгрев" (Пловдив), като призът му бе връчен от Павлин Ангелов, председател на РСО - Плевен.

В класирането от 4-то до 6-то място се наредиха съответно отборите на "Пауталия" (Кюстендил), "Витоша" (София) и "Дунав" (Русе). След оспорвана борба победител на първа дъска с 5 от 5 точки стана Илия Величков от Плевен. На втора дъска двама състезатели са с по 4.5 от 5 - Емил Кючуков от Пловдив и Иван Василев от Плевен. На трета дъска с 5 от 5 победител е Павел Семерджиев от Плевен.

Състезанието се проведе под егидата на кмета на община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков и с финансовата подкрепа на местната община и "Лайнс клуб" - Плевен.


Добавено в: Петък, 14 Ноември 2014 17:27

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.