Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Талантливата плевенска шахматистка Любомира Ленкова с бронз от Купа "Тримонциум"

PostHeaderIcon Талантливата плевенска шахматистка Любомира Ленкова с бронз от Купа "Тримонциум"

Новини - Шахмат
Талантливата плевенска шахматистка Любомира Ленкова завоюва бронзов медал от шестия турнир за Купа "Тримонциум" в Пловдив. Състезанието беше организирано от ШК "Пловдив" със съдействието на местната община. Турнирът се проведе от 7 до 9 ноември в зала "Москва" на Новотел Пловдив и събра 118 шахматисти от страната, както и гости от Турция. Според регламента участниците бяха разделени в две групи: "А" - за възрастови групи до 10, 12 и 14 години, и "Б" - за момичета и момчета до 6 и 8 години.

Участниците изиграха по 7 партии на класически шах по швейцарската система. СКШ "Плевен XXI" се представи с трима свои състезатели - Аделина Тодорова, Любомира Ленкова и Стилиян Нановски. С актив от 3 точки Любомира успешно се пребори за бронзовия медал при момичетата до 10 години, а нейната съотборничка остана по-назад в класирането със спечелени 2 точки.

При момчетата до 12 години миналогодишният бронзов медалист Стилиян Нановски се нареди десети с 4 точки. Носител на Купа "Тримонциум" за 2014-та година стана Мартин Петров, състезател на Столичен център по шахмат, който направи внушителните 7 от 7 възможни точки. Това е поредният успех на 14-годишният талант след отличното му представяне на Европейското първенство в Батуми (Грузия), където се класира осемнадесети.

Официален гост на закриването на турнира беше заместник-кметът на Община Пловдив г-н Петър Зехтински, който връчи куп награди на победителите и подаръци за всички участници.

Източник: СКШ "Плевен XXI"


Добавено в: Вторник, 11 Ноември 2014 15:42

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.