Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Дебютант с блестящи изяви на открит турнир по шахмат в Плевен

PostHeaderIcon Дебютант с блестящи изяви на открит турнир по шахмат в Плевен

Новини - Шахмат

На 8 и 9 ноември в плевенската зала "Спартак" се състоя открит турнир по шахмат, който беше организиран от СКШ "Спартак Плевен XXI", информира "Посредник". Надпреварата се проведе в 7 кръга по швейцарската система и в нея се включиха 12 участници. След оспорвана борба турнирът бе спечелен от майстора на спорта Емил Шукин, който от началото на състезанието пое водачеството и не го изпусна до края като набра 5.5 точки от 7 възможни. Втори със същия брой точки остана Мартин Дяков, а на трето място с 4.5 точки се класира Мариян Маринов.

Турнирът ще се запомни с това, че в него взеха участие и трима дебютанти - Чавдар Попов, Елмир Таир и Любомир Меченски. И за тримата това бе първия турнир от подобен ранг и без да са се занимавали някога състезателно с този спорт показаха много добра игра. Чавдар Попов безспорно е "откритието" на турнира, след като игра с всички фаворити и постигна 3 победи, 3 ремита и само една загуба от победителя Емил Шукин. С набраните 4.5 точки той се класира на четвърто място и бе награден от организаторите с приз за "най-добър дебютант".

Бяха раздадени още две допълнителни награди - за най-добре представили се ветеран и юноша, спечелени от Николай Ненчев и Владимир Върбанов. От плевенският клуб планират да организират още два турнира през месец ноември. На 11 и 14 ноември ще се проведе турнир за най-малките състезатели до 10 години, а на 29 ноември ще се състои открит турнир по ускорен шах.


Добавено в: Вторник, 11 Ноември 2014 12:04

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.