Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Веригата от шахматни турнири "Млад гросмайстор" започва на 22 ноември

PostHeaderIcon Веригата от шахматни турнири "Млад гросмайстор" започва на 22 ноември

Новини - Шахмат
На 22 и 23 ноември в хотел "Балкан" ще се проведе първият турнир от шахматната верига "Млад гросмайстор" за учебната 2014-2015 година, информират от СКШ "Плевен XXI". Надпреварата стартира в 11.00 часа в съботния ден и приключва в неделя следобед. Според регламента право на участие имат ученици до 16-годишна възраст, които ще бъдат разделени в три турнира: Турнир "А" - за възрастови групи до 12 и до 16 години, момичета и момчета, с отделно класиране за двете групи; Турнир "Б" - за възрастова група до 10 години, момичета и момчета и Турнир "С" - за възрастова група до 8 години, момичета и момчета. Главен организатор на проявата е ШК "Веселин Топалов 2004" - Варна, а финансирането е от Фондация "Америка за България".

Целта на веригата от турнири е популяризиране на шахматната игра сред подрастващите и подсигуряване на свободен достъп до тренировки и състезания в пет шахматни центъра в страната. Шахматен клуб "Плевен XXI" е един от партньорите в проекта "Надеждите на България" и заедно с клубове от Пловдив, Варна, Благоевград и Шумен за трета поредна година ще проведе пет ежемесечни турнира за ученици.

Заелите първите четири места до 8, 10, 12 и 16 години на всеки турнир ще бъдат наградени с шахматна литература, а всички участници ще получат грамоти. След изиграването на петте турнира в Плевен, ще бъдат излъчени 16 финалиста, по четири от всяка възрастова група, които ще придобият право на безплатно участие в Национален турнир "Надеждите на България" в град Трявна през месец май 2015 година.

Призьорите от първо до четвърто място в генералното класиране от веригата в Плевен ще бъдат наградени с медали - златен, сребърен и два бронзови. Турнирите са без такса за участие, ще се играят по швейцарската система в 7 кръга при контрола от 60 минути на състезател за цялата партия.

В първото издание в Плевен се очаква да се включат над 60 деца от Плевен, Враца, Велико Търново и Червен бряг. Заявки за участие се подават на е-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. , като крайният срок за записване е 20 ноември.


Добавено в: Четвъртък, 06 Ноември 2014 15:30

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.