Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Женският отбор на СКШ "Плевен 21" влезе в "А" група на Държавното по шахмат

PostHeaderIcon Женският отбор на СКШ "Плевен 21" влезе в "А" група на Държавното по шахмат

Новини - Шахмат
Женският тим на СКШ "Плевен 21" спечели промоция за елитната "А" група на Държавното отборно първенство по шахмат за жени през следващия сезон. Плевенчанки в състав Христинка Илиева, Сандра Трифонова и Александра Иванова завършиха на втора позиция с 4 мач-точки и си гарантираха изкачването в най-горната българска дивизия. Победата в турнира, който се проведе от 19 до 21 септември в курортен комплекс "Слънчев бряг", стана притежание на ШК "Бургас 64". Бургазлийки набраха пълен сбор от 6 мач-точки и също от догодина ще играят в "А" шахматна група.

Трети в подреждането остана тимът на "Виктори" (Благоевград) с актив от 2 точки, а четвърти - шахматистките от ШК "Ловеч" без спечелена турнирна точка.

Плевенските майсторки на "черно-белите" квадрати започнаха битката в първенството на "Б" група с мач срещу отбора на "Бургас 64". На първа дъска Христинка Илиева спечели срещу Виктория Бухтеева, но на втора и трета, Сандра Трифонова и Александра Иванова загубиха своите партии и плевенският тим отстъпи в крайния резултат с 1:2 победи.

Във втория кръг плевенчанки прегазиха "Виктори" (Благоевград) с 3:0, а в заключителния трети кръг нашите шахматистки надиграха с 2,5:0,5 точки тима от Ловеч. Христинка Илиева и Сандра Трифонова спечелиха партиите си съответно срещу Даниела Йотова и Ганета Стоянова, а реми направи Александра Иванова на трета дъска в срещата си с Румяна Нинова.


Добавено в: Сряда, 24 Септември 2014 16:30

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.