Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Валентин Митев триумфира на шахматен фестивал в Русия

PostHeaderIcon Валентин Митев триумфира на шахматен фестивал в Русия

Новини - Шахмат
10-годишният шахматист на СКШ "Плевен 21" Валентин Митев спечели златото на 91-ия шахматен фестивал "Петровская ладья", който се проведе от 2 до 10 август в руския град Санкт Петербург, пише сайтът на клуба. Покана за това участие Валентин получи от руските специалисти на проведената през месец май школа на Карпов в кк "Албена". При момчетата до 11 години, плевенският шахматист застана начело с актив от 7.5 точки от 9 възможни. Момчето преодоля силната конкуренция на 70 състезатели от Русия, като надигра 7 от тях, допусна само една загуба, а ремито в последния кръг затвърди лидерската му позиция.

На второ и трето място се класираха Лев Золотьох от Санкт Петербург, също със 7.5 точки и Александър Катаев от Мурманска област с набрани 7 точки. Възпитаникът на треньорката Христинка Илиева демонстрира добра подготовка, показа характер и воля за победа. Валентин успя да разкрие част от своя талант, игра с хъс и победи свои връстници от най-шахматната страна Русия.

За победата си той бе награден с купа, златен медал, диплома и специален приз. Няма съмнение, че този голям успех и натрупания опит ще бъдат много полезни и мотивиращи в следващите шахматни единоборства, които предстоят на плевенския шахматист - Европейското първенство на страните от ЕС в Чехия от 26-ти август и Европейското първенство в Грузия през октомври.

Източник: СКШ "Плевен 21"


Добавено в: Понеделник, 11 Август 2014 09:10

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.