Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Отлично представяне за Валентин Митев на турнир по шахмат за мъже в Сърбия

PostHeaderIcon Отлично представяне за Валентин Митев на турнир по шахмат за мъже в Сърбия

Новини - Шахмат
Отлично се представи малкият плевенски шахматист Валентин Митев на международния турнир за мъже в сръбския град Парацин. Десетгодишният състезател на СКШ "Плевен 21" извоюва сребърен медал в по-горната възрастова група до 12 години и нови 150 ело-точки, научи Инфо Плевен от треньорката на шахматната ни надежда мс Христинка Илиева. От изиграните 9 партии с по-опитни противници Валентин печели 5 точки, като допуска само една загуба, шест партии завършва наравно и излиза като победител в две. От общо 150 участници, Валентин се нарежда на 48-ма позиция, като в стартовия списък е едва под номер 115 с ЕЛО 1640.

Това е изключителен резултат за плевенския шахматист и показва ниво на постижение близо 2000, с над 300 точки по-високо от неговото индивидуално ЕЛО, обясни Илиева. Специалистите дават висока оценка за шахматните умения на младия плевенски талант и са впечатлени от целеустремения му маниер на игра, което занапред ще го прави изключително опасен за всеки противник.

Това е четвърто поред отлично постижение за Валентин, след трите първи места, които момчето завоюва на фестивалите "Фенове на шаха" и "Надеждите на света" в края на юни в кк "Константин и Елена". На Валентин предстои участие в силния детски турнир "Белая ладья" в Русия от 1 до 10 август.

Източник: Инфо Плевен


Добавено в: Неделя, 13 Юли 2014 19:38

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.