Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Двама плевенски шахматисти окупираха върха на турнир в Русе

PostHeaderIcon Двама плевенски шахматисти окупираха върха на турнир в Русе

Новини - Шахмат
Двама шахматисти от шахклуб Спартак Плевен XXI завършиха на първо и второ място на открития мъжки турнир по шахмат, който се проведе на 3 и 4 декември в град Русе. В него взеха участие 37 състезателя, които играха 7 кръга по „швейцарската система“. Над всички с 6.5 точки от 7 възможни се класира международния майстор на спорта Пламен Младенов. На второ място с половин точка по малко финишира неговият съотборник Николай Йорданов.
Плевенчани имаха още едно чудесно представяне. То дойде от Румен Кънчев, който спечели три точки и взе наградата за най-добър състезател до 10 години. Най-радостното бе, и че спечелването на наградата мина през победа в пряк двубой в последния кръг срещу един от най-силните в тази възраст Денис Иванов от ЦСКА. Победителят в турнира Пламен Младенов вчера замина за Франция, където ще участва във френското клубно първенство.
От шахклуб Спартак Плевен XXI дойдe и друга новина. От 16 до 28 ноември в Бразилия се проведе Световното първенство за девойки. В групата до 12 години участие взе и плевенската шахматистка Гергана Димитрова. Тя постигна 4.5 точки от 9 възможни постигайки 4 победи, 4 загуби и една равна среща. На заседание на БФШ представянето и бе окачествено като добро. Според българските участници, организацията и условията на първенството са били далеч по лоши от тези на Европейското първенство, което се състоя през месец септември в курортния комплекс "Албена".

Добавено в: Петък, 09 Декември 2011 23:13

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.