Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Отборът на плевенските незрящи спечели турнира по шахмат, който се проведе в нашия град

PostHeaderIcon Отборът на плевенските незрящи спечели турнира по шахмат, който се проведе в нашия град

Новини - Шахмат
Плевенските незрящи шахматисти станаха първи в провелия се в нашия град Трети национален отборен турнир за слепи. Тимът в състав Цако Иванов, Илия Величков и Данко Георгиев спечели надпреварата, която събра 7 отбора от шест града в България. Плевенчани записаха 5 победи и едно равенство и с 11 мач точки заеха първото място. С 8 мач точки втори се нареди отборът на "Светлина" от Шумен, а трети и четвърти останаха шахматистите от "Изгрев" (Пловдив) и "Феникс" (Монтана). Тимовете бяха съставени от по трима незрящи майстори на черно-белите квадрати, които играят на принципа "всеки срещу всеки" по правилата на ФИДЕ на специални шах-дъски. Победителите получиха плакети, а грамоти имаше за победителите и на отделните дъски.

С изключение на играещият на първа дъска за тима на Плевен Цако Иванов, който записа 3.5 от 6 възможни точки, победителите на останалите дъски са от отбора на нашия град. Илия Величков записа на втора дъска 5 от 6 възможни точки, а Данко Георгиев - 5.5 точки на трета дъска.

Победител на първа дъска стана Разим Насим от "Изгрев" (Пловдив), който спечели 4 точки. Турнирът бе организиран от Съюза на слепите и спортния клуб за хора с увреждания в Плевен с финансовата подкрепа на Община Плевен и Лайънс Клуб.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Петък, 29 Ноември 2013 17:28

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.