Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Момчетата на СКШ "Плевен 21" сребърни медалисти от Държавното по шахмат в Златни пясъци

PostHeaderIcon Момчетата на СКШ "Плевен 21" сребърни медалисти от Държавното по шахмат в Златни пясъци

Новини - Шахмат
Момчетата на СКШ "Плевен 21" извоюваха сребърните отличия на провелото се между 9 и 13 септември в курортен комплекс "Златни пясъци" Държавно отборно първенство по класически шахмат за момчета, момичета, юноши и девойки. Плевенският тим в състав: Давид Цветанов, Стилиян Нановски, Валентин Митев, Михаил Кирков и Захари Иванов под ръководството на треньорката мс Христинка Илиева се представи отлично в състезанието и със спечелените 16.5 точки финишира втори, като бе изпреварен само от младите шахматисти от ШК Пловдив, които събраха с точка повече - 17.5. Бронзовите медали станаха притежание на тима от Варна, който събра актив от 15 пункта. Любопитното при момчетата е, че първите три състава приключиха с равен брой отборни точки - по 9, като решаваща за крайното класиране се оказа сумата от точки от отделните шахматни дъски на отборите.

Голям успех постигнаха девойките до 16 години на ШК "Михаил Тал" (Червен бряг), които спечелиха всичките си срещи и накрая триумфираха със златните медали с 8 отборни точки и 9.5 т. на отделните дъски. В състава на шампионките със селекционер Илия Кръстев играха Симонета Иванова, Габриела Илиева, Гергана Димитрова и Янислава Миткова. Втори са девойките от Енергия 21 (Добрич) с 2 т. и втори показател 5 т. Трети също с 2 точки и 3.5 т. от отделните дъски са представителките на Развитие (Кюстендил).

Новите държавни отборни шампиони при момичетата до 12 години са шахматистките на ШК Пловдив. Пловдивчанки финишираха с 4 отборни победи от 4 възможни (8 т.) и общ сбор от шахматните точки 9.5 т. Втори станаха представителките на "Михаил Тал" (Червен бряг) с 4 отборни точки и обща сума - 6 точки. Третите - от Енергия 21 (Добрич) са с 1.5 точки от шахматните двубои.

В групата на юношите до 16 години отборът на Локомотив (София) доминираше от началото до края. С 6 отборни победи от 6 възможни, 12 отборни точки и 19.5 т. на отделните дъски възпитаниците Петър Великов и Маргарита Войска завоюваха шампионската титла. Вицешампиони с 9 отборни точки и 16 т. от отделните дъски са шахматистите на Ивис (София). Бронзовите медали завоюваха момчетата на „Виктори“ (Благоевград) с 8 отборни точки и втори показател - 16 точки. С 8 точки са и шахматистите на ШК "Михаил Тал" (Червен бряг), но те останаха на четвърто място с точковия си актив на отделните дъски - 13.

Източник: viasport.bg


Добавено в: Вторник, 17 Септември 2013 14:20

Вторник,
 23 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.