Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ СКШ "Плевен 21" домакинства на турнир за малчугани от ЦДГ "Чучулига"

PostHeaderIcon СКШ "Плевен 21" домакинства на турнир за малчугани от ЦДГ "Чучулига"

Новини - Шахмат
Шахматният клуб "Плевен 21" за единадесета поредна година организира турнир за най-малките привърженици на най-древната игра от Целодневна детска градина "Чучулига", като малчуганите показаха своите умения пред погледите на своите родители, пише клубния сайт pleven21.com. Децата от предучилищна група демонстрираха своите познания на черно-белите квадрати, ръководени от своята първа треньорка - директорката Венета Лукова. През цялата учебна година малките шахматисти усвояваха тайните на играта в директорския кабинет на своята градина, очаквайки с нетърпение предстоящата надпревара.

Близо два часа децата местеха фигури в залата на бул. Скобелев, без да се смущават от непознатата им обстановка. Главен съдия на срещите беше мс Христинка Илиева, треньор в СКШ "Плевен 21", а неин помощник - 9-годишният Валентин Митев, състезател на клуба и бивш възпитаник на детската градина.

Малките шахматисти бяха разделени на 4 групи, като играха на принципа всеки срещу всеки. Победителите бяха убедителни, те спечелиха всичките си партии. Това са Кристиан Милев, Мартин Хицовски, Цвети Янкова и Моника Дерекова. Всички участници бяха наградени с грамоти, шахматни списания и специални завети, написани от директорката Венета Лукова, в които тя ги насърчава да продължават да обичат шахматната игра и да се усъвършенстват в нея.

Безспорен факт е успешното сътрудничеството между СКШ "Плевен 21" и ЦДГ "Чучулига", вече повече от десет години. Голяма част от елитните състезатели на плевенския клуб са се обучавали именно в това детско учебно заведение. Затова в края на турнира треньорката покани всички желаещи да се включат в лятното шахматно училище, което преди дни стартира в клуба. През цялата ваканция на децата ще се предостави възможност да участват в интересни занимания, тренировки и надпревари.


Добавено в: Петък, 14 Юни 2013 14:30

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.