Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ След падането на пистата край Долна Митрополия, Мартин Чой опериран успешно

PostHeaderIcon След падането на пистата край Долна Митрополия, Мартин Чой опериран успешно

Новини - Моторни спортове
След като по време на съботните квалификации за III кръг от националния шампионат по супермото най-добрият български състезател Мартин Чой счупи лявата си ключица при падане със скорост на мотоциклета около 170-180 км/ч на пистата край Плевен, то днес той претърпя успешна операция в болницата по ортопедия в Горна баня. По този начин има вероятност пилотът на Globul Racing Team да участва още тази седмица в поредния кръг от европейския шампионат „Алпе Адрия”, където е лидер в клас SST 1000 и защитава титлата си от миналата година.

Опериралият го д-р Димитров е поставил планка с 12 винта на счупената ключица, което евентуално би позволило на Мартин да се състезава на 28 и 29 юли. Тогава в Познан (Пол) ще се проведе VI кръг от еврошампионата. „Добре съм и вярвам, че ще имам достатъчно време да се подготвя за следващия старт в Полша”, заяви Чой малко след излизането си от упойка днес следобед. Той добави, че сам е предпочел оперативния метод на лечение, защото не искал да пропусне състезанието в Познан.

След две поредни победи - в Риека и Бърно, българинът излезе начело в общото класиране, като има минимална преднина пред чешката звезда Михал Фила. „Мартин има огромно желание да кара в Полша, но ще участва само ако сме сигурни, че здравето му не е изложено на риск. За нас най-важно е той да е здрав”, заяви мениджърът на Globul Racing Team Михаил Иванов.

Причината за инцидента на пистата в Долна Митрополия е контактът на предната гума на BMW-то на Чой с петно от разтопен от жегата дзифт, с който само седмица по-рано е било фугирано бетонното трасе. Мартин падна на лявото си рамо и се търкаля около 90 метра, след което една-две минути лежа в безсъзнание. Веднага получи медицинска помощ и беше откаран в болницата в Плевен. Там лекарите установиха, че има счупена ключица, комоцио, пукнато ребро и множество натъртвания.

Добавено в: Понеделник, 23 Юли 2012 21:55

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.