Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ В неделя Тодор Дунев ще кара в Плевен благотворително

PostHeaderIcon В неделя Тодор Дунев ще кара в Плевен благотворително

Новини - Моторни спортове
Тази неделя, 15 юли, от 11.00 часа на картинг пистата край Плевен ще се проведе Open Drift day, като основна цел на мероприятието е набирането на средства за лечение на пострадалия в мотоциклетна катастрофа плевенчанин Владимир Петров. Европейският дрифт шампион за 2010 г. Тодор Дунев ще се включи в благотворителното мероприятие организирано от приятелите на Влади със своя Nissan 200SX, с който отчая конкурентите си в „King of Europe” и донесе първата за България купа в най-атрактивната автомобилна дисциплина.

„Много се радвам, че ще участвам в това събитие. Поради тежката програма и ограничения бюджет на отбора сме принудени да сведем до минимум всеки километър навъртян в състезателни условия, спестяваме дори и някои от тренировъчните обиколки преди самите стартове. За тази година не бяхме предвидили участие в България, но поканата от Огнян Симеонов и благородната кауза ни дава шанс отново да се срещнем с нашите фенове и заедно да помогнем за лечението на Влади, което е най-важното в момента", сподели Дунев.

Владимир Петров, който на 14 април катастрофира тежко със своя мотоциклет е на 21 г. от Плевен. След 70 дни прекарани в състояние на кома и въпреки минималните шансове давани от лекарите, от няколко дни той диша самостоятелно и дава признаци на подобрение. Семейството и приятелите на Владимир започнаха кампания по набирането на средства за последващото лечение на тежката травма на главата, което трябва да се осъществи в специализирана клиника.

Всеки който има желание може да помогне превеждайки средства по сметката на кампанията или с присъствието си на картинг пистата в нашия град в неделя от 11.00 часа. Входът за публиката ще е 3 лв., а срещу 20 лв. за лечението на Влади всеки ще има уникалната възможност да се вози за две обиколки в шампионския автомобил на Тодор Дунев и да получи плакат с автограф от пилота.

В мероприятието заедно с Дунев ще участват и Красимир Стефанов, Кирил Илиев, Павлин Пешев, Християн Ангелов и други изявени дрифтъри, като те също ще имат своите навигатори в подкрепа на Владимир Петров.

Добавено в: Четвъртък, 12 Юли 2012 19:53

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.