Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Мартин Чой и Ангел Караньотов най-добри на пистата в Долна Митрополия

PostHeaderIcon Мартин Чой и Ангел Караньотов най-добри на пистата в Долна Митрополия

Новини - Моторни спортове
Мартин Чой спечели първия кръг от Източноевропейския шампионат по мотоциклетизъм в клас SST 1000 в надпреварата която се състоя в неделя на пистата край Долна Митрополия. Състезанието беше и I кръг от Националното първенство. През миналата година Чой взе титлите и в двете надпревари, както и в европейския шампионат „Алпе Адрия”. Със своето BMW Чой финишира на 17 секунди пред втория - Велислав Марков. Трети завърши сърбинът Горан Стоянович, следван от съотборника на Мартин в Globul Racing Team Михаил Иванов, също с BMW.
В класирането, валидно за шампионата на България, Иванов, който неотдавна счупи дясната си ръка, е трети. Следващото състезание за Мартин Чой ще е на 3 юни на пистата „Панонияринг” в Унгария - III кръг от европейския шампионат. Досега през сезона звездата на Globul Racing Team има в „Алпе Адрия” второ и девето място, съответно в Словакия и в Чехия, като в Бърно технически проблеми му попречиха да запише по-предно класиране.
Пистата край Долна Митрополия беше домакин и на първия кръг на Европейския шампионат по супермото в клас S open. Въпреки лекарската забрана и болестта, младият български мотоциклетист Ангел Караньотов взе участие, като дори успя да победи пред препълнените трибуни в Долна Митрополия.
Изтощен от трудното състезание и от недоброто си здравословно състояние след състезанието Ачи колабира на почетната стълбичка. От шест месеца насам талантът ни страда от мононеклуоза и лекуващият го лекар генерал Стоян Тонев от Военно-медицинска академия категорично му забрани да кара. Въпреки това Караньотов спечели първото място под бурните аплодисменти на около 6 000 зрители.
Минути след победата Ангел каза пред репортер на БТА: „Настина ми бе трудно - не бях тренирал, а и имах още една тежест - минах от КТМ в Хонда и за първи път се състезавах с Хонда". На второ място е Ата Нуркан от Турция, а на трето място е многократният шампион на България по супермото Александър Георгиев.
Следващият кръг по супермото е на 3 юни, отново в Долна Митрополия.

Добавено в: Понеделник, 21 Май 2012 22:35

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.