Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Много зрители и емоции в четвъртото издание на "Плевен на скорост"

PostHeaderIcon Много зрители и емоции в четвъртото издание на "Плевен на скорост"

Новини - Моторни спортове
Днес нашият град е домакин на четвъртото издание на дрифт шоуто "Плевен на скорост". На картинг пистата край града се събраха стотици зрители, които се наслаждават на най-добрите дрифтъри от цялата страна, информират от Община Плевен. При откриването, кметът на Община Плевен, проф. д-р Димитър Стойков увери участниците в шоуто и всички присъстващи, че "Плевен на скорост" вече е традиция и се провежда за четвърта поредна година. "Община Плевен мисли за младите хора и подкрепя техните инициативи. Картинг пистата е мястото, където любителите на високите скорости могат да демонстрират своите умения, да вдигнат своя и на публиката адреналин, а не да правят това по улиците на града", каза проф. Стойков.

Организаторите от БМВ Тийм Плевен благодариха на проф. Стойков за спазеното обещание да събира феновете на високите скорости ежегодно. Минути след това кметът се качи в един от автомобилите и направи няколко обиколки на пистата. В състезанието участват 20 дрифт-майстори от Плевен, София, Велико Търново, Ловеч, Русе, Троян.

Днешното дрифт шоу има и благотворителна цел. В урни, поставени на няколко места около пистата, се събират средства за лечението на 15-годишния Антонио Николаев, ученик от Професионалната гимназия по транспорт в Плевен. Антонио страда от церебрална парализа и събира средства за присаждане на стволови клетки в клиника в Москва.


Добавено в: Неделя, 17 Май 2015 13:14

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.