Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Плевенчанинът Ивелин Чапанов с летящ старт в планинския шампионат на България

PostHeaderIcon Плевенчанинът Ивелин Чапанов с летящ старт в планинския шампионат на България

Новини - Моторни спортове
Плевенският автомобилен състезател Ивелин Чапанов започна с летящ старт новия сезон в националния планински шампионат. В първия кръг от първенството, който се състоя на 4 и 5 април в Шумен, пилотът на "Плевен рейсинг тим" с автомобил Рено Клио грабна победата в клас НС3, като финишира за 6:02.95 минути. Втори в неговия клас завърши Стефан Стоев с Хонда Сивик от "АРА Моторспорт" (Габрово) с 6:04.84 мин., а трети остана Станислав Владимиров с Опел Астра от "Булбет рали тим" (Варна) с 6:15.68 мин. В генаралното класиране плевенският състезател се нареди на седма позиция, а шампионът в планинския шампионат за миналата година Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 9 от "Каменов рали тим" спечели първия кръг от националното първенство.

Състезанието в памет на шуменския пилот Валери Великов бе по обновено трасе с дължина 3 350 м в Националния парк "Шуменско плато". На подиума в главното класиране стъпиха още Николай Златков с Ауди С1 от "Проспийд" и Пламен Стайков с Мицубиши Лансър Ево 9  от "Евроком рали тим". Общото време на победителя Любен Каменов от трите манша бе 5:20.71 мин., а Ники Златков остана на 4.83 сек. Стайков бе 3-и, на 13.46 сек. и спечели победата в клас RC2

Призът за най-млад пилот бе даден на шуменеца Симеон Христов (АСК "Стари столици"). Той завърши на 38-мо място. Състезанието премина без инциденти, като стартираха 48 автомобила, а успешно и трите манша завършиха 42.

Вторият кръг от шампионата по планинско изкачване ще се проведе на 25 и 26 април в Благоевград, като домакин на състезанието ще бъде местният клуб "Диамо".


Добавено в: Понеделник, 06 Април 2015 16:18

Четвъртък,
 18 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.