Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Плевенчанинът Ивелин Чапанов грабна титлата в планинския рали шампионат в клас НС3

PostHeaderIcon Плевенчанинът Ивелин Чапанов грабна титлата в планинския рали шампионат в клас НС3

Новини - Моторни спортове
Плевенският рали състезател Ивелин Чапанов с Рено Клио грабна националната титла в клас НС3 на тазгодишния планински шампионат. Пилотът на "Плевен рейсинг тим" затвърди лидерската си позиция, като спечели и последния кръг от първенството - Планинско изкачване "Осогово 2014". Плевенчанинът изпревари с 6.37 секунди Стефан Стоев от "Ара Моторспорт" (Габрово) и с прибавените нови 25 точки заслужено стана първи в крайното класиране за тази година. Чапанов събра 109 точки, като след него останаха Тодор Тодоров от "Етър рейсинг" с Фолксваген Поло с 82.5 и Милен Узунов от "Казанлък Моторспорт", който има 63.5 пункта.

В общото генерално подреждане на пилотите от всички класове Ивелин Чапанов заема престижната трета позиция с 47 точки от 86 рали състезатели взели участие в седемте кръга на планинския шампионат. Първи е Любен Каменов от "Каменов рали тим" с Мицубиши Лансър, който спечели цели 125 точки през сезона, следван от Христо Манолов ("Боила АМС") с 91 точки.

Още един плевенски автомобилен състезател успя да влезе в призовата тройка в своя клас. Това направи Искрен Пондев с Пежо 106 в НС5, който с 30 точки се нареди трети в крайното класиране. Шампион тук стана Николай Ганев от "Ара Моторспорт" с Хонда Сивик с 62.5 т., а втори - неговият съотборник Стефан Стефанов с ВАЗ 2105, който събра 39.5 точки. Пондев завърши тази година на 61-во място в генералното подреждане. Третият пилот на "Плевен рейсинг тим", Росен Костов с Пежо 106, който се състезава в клас НС4 приключи сезона на осмо място в своя клас и на 42-ра позиция в общото класиране.

Майсторите зад волана от "Плевен рейсинг тим" се наредиха на осмо място в годишното отборно класиране със събрани 26 точки. Първенци са пилотите на "Ефко Рейсинг Казанлък" със 140 пункта, следвани от състезателите на "Боила АМС" (Шумен) със 76 и "Джордан Рейсинг тим" (Велико Търново) с 55.


Добавено в: Събота, 20 Септември 2014 10:15

Сряда,
 24 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.