Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Пилотът на "Плевен Рейсинг Тийм" Ивелин Чапанов с подиум на рали "Шипка 2014"

PostHeaderIcon Пилотът на "Плевен Рейсинг Тийм" Ивелин Чапанов с подиум на рали "Шипка 2014"

Новини - Моторни спортове
Плевенският автомобилен състезател Ивелин Чапанов продължава с отличното си представяне в националния планински рали шампионат. През изминалия уикенд пилотът на "Плевен Рейсинг Тийм", който е без конкуренция в своя клас НС3, кара чудесно в предпоследния кръг от първенството - "Шипка 2014", като финишира трети в общото генерално класиране в състезанието и напълно заслужено се качи на подиума. Както и в предните няколко кръга Чапанов със своето Рено Клио се пребори с останалите осем състезатели в клас НС3 и завърши на първо място с време 7:56.33 минути.

Доброто постижение му отреди и призовото трето място във всички класове в ралито, като плевенчанинът остана само зад победителя Любен Каменов ("АСК Каменов Рали тийм") с Мицубиши Лансър ЕВО 9 и Христо Манолов ("АСК БОИЛА") със същия автомобил.

В клас НС3, за автомобили от 1600 до 2000 кубика, след Чапанов финишираха Стефан Стоев ("Ара Моторспорт") с Хонда Сивик и Милен Узунов ("Казанлък Моторспорт"), също с Хонда Сивик.

Надпреварата по 6.8-километровото трасе към връх Бузлуджа събра 49 състезатели, като завършиха 36. В ралито взеха участие още двама пилоти на "Плевен Рейсинг Тийм" - Искрен Пондев и Росен Костов, и двамата с Пежо 106. Пондев приключи кръга на Бузлуджа на трето място в своя клас НС5 с време 13:34.17 мин., като пред него завършиха Павел Шенков ("Хоби Кар") с ВАЗ 2107 и Владимир Владимиров ("Арт Рейсинг") със Сузуки Суифт.

Росен Костов, който кара в клас НС4, отпадна по средата на състезанието, не успя да финишира и остана извън класирането.

В отборното подреждане на "Шипка 2014" победители станаха пилотите на "Ефко Рейсинг Казанлък" с 25 точки, следвани от съгражданите им от "Казанлък Моторспорт" с 18 и състезателите на "АСК Контрол", които събраха 15 точки. "Плевен Рейсинг Тийм" приключи надпреварата на девета позиция с 2 точки.

Последният кръг на планинския автомобилен шампионат - "Изкачване Осогово 2014" ще се проведе на 13 и 14 септември.

Снимки: Facebook


Добавено в: Четвъртък, 04 Септември 2014 11:22

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.